Hjemmekontor vs. co-working space

Hvilken form for kontor skal du vælge, når du er selvstændig? Hjemmekontor eller co-working space? Svaret er ikke entydigt, da det både har noget at gøre med dig som person, og hvad du beskæftiger dig med. Jeg tager derfor udgangspunkt i, hvad der fungerer for mig, og hvorfor det fungerer.

Arbejder både ude og hjemme

Med tiden har jeg fundet en god løsning på, hvordan jeg kan lide at arbejde. Hvis jeg sidder hjemme hver dag, savner jeg socialt samvær og inspiration, men samtidig savner jeg også fred og ro, hvis jeg er ude hver dag. Jeg kombinerer derfor hjemmekontor med co-working spaces, og det er den perfekte cocktail for mig.

Fordelene ved mit hjemmekontor

mit hjemmekontor

Mit hjemmekontor er placeret midt i vores køkken alrum. Det kan selvfølgelig godt være irriterende, at jeg ikke har et kontor, hvor jeg kan lukke en dør, men det fungerer rigtig fint.

William har fået et legebord ved siden af mit skrivebord, så han kan tegne, lege med modellervoks, puslespil eller andet, imens jeg arbejder. Nogle gange er der jo noget arbejde, der skal gøres, selvom han er hjemme.

Fire fordele ved mit hjemmekontor

 • Jeg elsker dage, hvor jeg ikke behøver at gøre mig i stand, men blot kan have joggingtøj på, uglet hår og ingen makeup.
 • Jeg har et sted, hvor jeg nemt kan arbejde alle døgnets timer. Det er et stort plus, især hvis William er syg.
 • Der er fred og ro, og jeg kan helt selv bestemme.
 • Jeg kan ordne vasketøj og andre praktiske gøremål, mens jeg arbejder.

Fordelene ved co-working spaces

co-working spaces scandic kødbyeb

Jeg er tilmeldt Sp&ces co-working, som gør det muligt for mig at arbejde fra flere forskellige lokationer i København. Det er et supergodt koncept, som jeg især benytter, når jeg afholder kundemøder eller netværker med bloggerne hos Bloggers By Heart.

Læs også: Sp8ces co-working – Smart og billigt kontormiljø for selvstændige

Her i Malmø er jeg medlem af MINC Start-up labs, som er et co-working sted for selvstændige. Det er altid utrolig inspirende og hyggeligt at sidde og arbejde herfra sammen med andre iværksættere, der drømmer om at leve af deres passion.

Fire fordele ved co-working

 • Det er inspirerende at komme væk fra hjemmet, og giver lige et boost af ny energi.
 • Jeg bliver ofte mere effektiv, når jeg er væk fra de praktiske gøremål.
 • Det er hyggeligt at møde og tale med andre mennesker.
 • Det er perfekt, når jeg har møder, at jeg kan mødes med kunder ude i byen i stedet for hjemme i privaten.

Tre tips til din kontorplads

Lige meget, hvilken form for kontor, du vælger, så er der her tre brugbare råd, som gør arbejdsdagen endnu bedre.

 • Sørg for at have et godt indeklima. Det er så vigtigt med et godt indeklima, når du skal sidde og koncentrere dig en hel dag. Du får et bedre indeklima ved at luft ud og have planter i rummet.
 • Der er ikke noget værre end at arbejde med en dårlig internetforbindelse. Derfor er det vigtigt, at det sted, hvor du arbejder fra, har godt wifi.
 • Det er vigtigt, at du sidder godt, så du ikke får ondt i ryggen og i hovedet. God comfort er et must for en god arbejdsdag.

Læs også: Sådan opretter du et professionelt netværk som selvstændig

Arbejder du hjemmefra, har du en kontorplads væk fra hjemmet, eller kombinerer du et hjemmekontor med co-working spaces?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.