Monday blues – Halter din motivation på ugens første dag?

monday blues motivation

Selvom jeg er glad for mandage, og elsker at komme i gang med arbejdet igen efter weekendens strabadser, så kender jeg alt til monday blues. Det er som om, jeg kun kan komme op i tredje gear om mandagen. Som om jeg lige skal i gang igen efter weekenden.

Det irriterer mig vildt meget, for jeg vil virkelig gerne starte ugen med et brag. Det er bare som om, jeg først kommer op i omdrejninger om tirsdagen. Kender du følelsen?

Læs også: Er du umotiveret? Sådan kommer du videre

Tre ting der hjælper mig, når jeg er umotiveret om mandagen

Mindre forventninger til mig selv

Jeg er ved at acceptere, at jeg bare kører i et lavere gear om mandagen. Selvfølgelig arbejder jeg, men jeg er mindre effektiv. Det skyldes ofte, at der er store bunker med vasketøj, at boligen roder, og at jeg ikke har fået handlet ind til ugens løb.

Jeg får en meget bedre start på ugen, hvis jeg når alt det praktiske i weekenden. Nogle gange er vi bare så meget på farten, at jeg først når det om mandagen. Derfor prøver jeg at have mindre forventninger til mig selv rent arbejdsmæssigt om mandagen. I stedet sørger jeg så for at få styr på alle de praktiskte ting, så jeg kan være supereffektiv de andre af ugens dage. Det hjælper på mig, når jeg ikke dunker mig selv oveni hovedet, men i stedet giver mig selv plads, og accepterer tingenes tilstand.

Hav en klar plan

Endnu en ting, der gør det lettere at komme godt fra start om mandagen, er at have en klar plan for, hvad jeg skal. Det er derfor en god idé at starte mandag morgen med at kigge på, hvad du ikke nåede sidste uge, som skal laves nu, og herefter lægge en plan for resten af ugen. Skrive ned, prioritere og simpelthen have en klar plan for de forskellige opgaver, du har. Det gør det så meget lettere at komme i gang, når du ved, hvor du skal starte.

Læs også: Fem tips til planlægning

Start med det sjove

Hvis du føler dig umotiveret, træt og ugidelig, så start med det sjove først. Lav noget, der giver dig inspiration, energi og lysten tilbage. Det kan for eksempel være, det giver dig ny inspiration at se et webinar, eller også bliver du glad af at skrive blogindlæg, holde kundemøder eller noget helt trejde.

Find de ting, du bedst kan lide at gøre, og sørg for at have dem på mandagens to do-liste. Så får du en god start på din nye arbejdsuge, og arbejder dig lige så langsomt op i gear uden at miste gejsten undervejs.

Kender du til monday blues, og hvad gør du for at få en god start på arbejdsugen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.