Opskrift på grønkålssalat med æbler og hasselnødder

grønkålssalat
Skal der grønkålssalat på menuen? Så er denne et sikkert hit. Jeg elsker grønkål, og denne grønkålssalat er en af mine favoritter.

Læs også: Opskrift på appelsinsalat inspireret af det græske køkken

Grønkål er smækfyldt med vitaminer, og denne salat er både sund og lækker. Den smager dejligt, er farverig, og så kan den bruges både som tilbehør til aftensmaden eller til at stille sulten til frokost.

Det særlige ved denne grønkålssalat er, at der vendes fløde i til sidst. Det kan godt udelades, men jeg synes, det er prikken over i’et og med til at pifte salaten ekstra op.

Sådan laver du grønkålssalat

Ret: Salat
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 300 g grønkål
  • 200 g æble Ca. et stort æble
  • 100 g hasselnødder (eller mandler)
  • 40 g rosiner (eller tranebær)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 dl friskpresset appelsin Ca. en appelsin
  • 1/2 spsk agavesirup
  • 1 ½ dl piskefløde

Sådan gør du

  • Tag grønkålsbladene fra stokken og skyl dem grundigt.
  • Snit grønkålen fint og kom den i et fad.
  • Hak hasselnødderne – Brug gerne en minihakker.
  • Skær æblerne i små tern og bland dem i salaten sammen med rosiner og hasselnødder.
  • Bland dressing af æblecidereddike, friskpresset appelsin og agavesirup.
  • Bland dressingen rundt i grønkålssalaten.
  • Pisk fløden til den bliver let og luftig. (Skal ikke være flødeskum)
  • Vend fløden i grønkålssalaten og server.

Læs også: Sund luksus kyllingesalat med blåbær, avocado og chiafrø

Opt In Image
Inspiration til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du inspiration til dit morliv direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.