Opskrift på risengrød lavet i sengen

risengrød lavet i sengen
Har du prøvet at få risengrød lavet i sengen, hvor grøden har stået pakket ind i avispapir og dyner fra morgen til aften, før den serveres? Sådan gjorde man i gamle dage, og metoden sparer dig for både strøm og krampe i armen, da du slipper for at røre ligeså meget i risengrøden. Smart ik’?

Min mor har lært mig metoden, så jeg tænkte, at jeg lige ville dele denne nemme opskrift på risengrød på gammeldags manér med dig. Inden du kaster dig ud i det, skal du være sikker på, at du har tid til at lave den om morgenen og lade den stå hele dagen, inden du serverer den om aftenen 😊 Eller du kan lave den om aftenen og spise den til morgenmad.

Det skal du bruge til fire portioner risengrød:

2 1/2 dl. vand
250 g. grødris
7,5 dl. sødmælk
1/2 tsk. salt
Kanel
Sukker
Smør
Aviser, viskestykker, to håndklæder samt to dyner.
Evt. saftevand

Risengrød lavet i sengen:

1. Vandet bringes i kog, og når det koger, kommer du grødrisen i, og rører godt.

2. Når risene og vandet er godt udkogt, hælder du mælken i under omrøring. Der skal røres godt til, så grøden ikke brænder på.

3. Grøden skal op og koge, og herefter røres yderligere et par minutter.

4. Tag gryden af blusset og pak den godt ind i avispapir, viskestykker og håndklæder.

5. Pak herefter gryden godt ind i dynerne i din seng, og lad det stå og passe sig selv, til det skal spises om aftenen.

6. Grøden har nu stået pakket ind i dyner hele dagen, og det er tid til, at den skal spises. Men først skal den lige op på kogepladen og opvarmes under konstant omrøring.

7. Lige inden grøden serveres kommes saltet i, der røres et par gange og vupti, så er den klar til at blive spist.

8. Husk at servere med masser af kanelsukker og en stor smørklat smør. I min familie drikker vi altid rød saftevand til risengrøden, men det er jo smag og behag, om man er til det 🙂

Velbekomme og glædelig jul!

Læs også: Masser af juleinspiration til dig

Opt In Image
Rejsetips til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du rejsetips, gode råd og nyheder direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

  1. 7. december 2016 / 14:57

    Det er i sandhed oldschool – og nemt! Kan huske i mine børne-krigsbøger, at de gjorde det om aftenen inden sengetid så de kunne udnytte varmen om natten og så stå op til færdig grød kl. 5 😉

    – A

    • Katrine
      7. december 2016 / 15:03

      Hehe, hvor hyggeligt altså, og smart som ekstra varme i den kolde fodende 🙂
      Og ja, det er en nem måde at lave risengrøden på, så man slipper for at røre armen af led 😉

      – Glædelig jul til dig fra K.

  2. 9. december 2016 / 18:49

    Eeeeeeej det gjorde min mor altid da jeg var barn! Det er bare SÅ hyggeligt, og jeg husker det som er aller bedste at ligge med dynen bagefter ????????

    • Katrine
      9. december 2016 / 19:17

      Hihi ja, det er så hyggeligt 🙂 Jeg forbinder det også med barndom, da min Bedste også altid gjorde det, da jeg var lille. Du må få din mor til at gøre det igen her i december, så du ikke skal fryse om tæerne 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.