“Frihed motiverer mig” – Interview med Dorte Bak

Dorte Bak
Dorte Bak er en powerkvinde, der inspirerer mig. Jeg er kollega med hende i bestyrelsen for “Forbundet for influenter og bloggere”, hvor hun er næstformand. Herudover er hun influent, selvstændig frisør, og så har hun sin egen webshop.

Jeg har talt med hende om, hvad der motiverer hende, og hvordan hun holder motivationen i svære tider. Læs hendes svar her og lad dig inspirere.

Hvad gør du for at motivere dig selv?

Jeg planlægger. Det at have et mål eller en drøm kan jo kun blive til noget, hvis man lægger en plan. Intet kommer af sig selv, så planlægning med effektive afkrydsningslister er altid en motivationsfaktor for mig.

Læs også: Fem tips til planlægning

Hvad er dit drive?

Jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg er født med en hjerne, der bliver enormt optaget af ting, og det betyder, at jeg automatisk bliver grebet, og forfølger mine mål og interesser. Skal jeg sætte det i en større kontekst som selvstændig (der følger mange opgaver, som ikke er særligt gribende, men bare skal laves), så holder det mig til ilden, at jeg mister min frihed som arbejder, menneske og mor, hvis jeg ikke får mit selvstændige virke til at fungere.

Hvordan holder du motivationen i svære tider?

Jeg husker mig selv på, hvad jeg har på spil, og så planlægger jeg med en klar bevidsthed om at prioritere de opgaver, der giver mig energi, glæde og succes.

Læs også: Gode råd til at være positiv i svære tider

Hvad demotiverer dig?

Sladder, uretfærdighed og spildtid. Der er ikke noget mere ødelæggende end “hønsegårds-drama”, og jeg går helst en stor bue udenom den slags for ikke at få et mentalt dyk selv.

Læs også: Er du umotiveret? Sådan kommer du videre

Hvad er dit bedste råd til at holde fokus?

Det er så vigtigt, man kender sit sande mål og formål. Hvorfor gør jeg, hvad jeg gør, og hvad får jeg ud af det. Hvis man i virkeligheden går på arbejde for at opretholde, hvad andre synes, tror og tænker i stedet for, hvad der oprigtigt opfylder en selv, så kan man ikke blive ved.

Livet skal sgu ikke handle om, at man slider sin egen viljestyrke itu. Det gælder både, hvad angår arbejde, parforhold og forholdet til sig selv. Man må mærke efter, hvor der ikke er for meget mental modstand og så prøve at gå den vej, så skal der nok gro muligheder og succes omkring os.

Tjek Dorte Baks blog ud her, og følg hende på Instagram her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.