Opskrift på koreansk hverdagsret med udonnudler og kimchi

koreansk med udonnudler og kimchi
En af de retter, vi laver meget for tiden, er denne nemme hverdagsret, der er koreansk. Den er hurtig at lave, hvilket er et stort plus i det travle familieliv. Den er meget smagfuld, og William på tre år elsker den også, og spørger tit: “Hvornår skal vi have kimchi?”

Ligesom vi i vores familie elsker at rejse og opleve andre kulturer, så elsker vi også at smage mad fra andre lande. Og især min mand, Hans-Kristian, der er den gode i køkkenet herhjemme, elsker at eksperimentere og prøve nye opskrifter.

Opskriften er til fire personer, og tager cirka 35 minutter at lave.

Hvad er kimchi?

Kimchi stammer fra Korea, og er en blanding af fermenterede grøntsager, og hovedingrediensen er kinakål. Det kan købes færdiglavet, så det er nemt at komme i retten.

Udskriv
5 fra 1 stemme

Koreansk ret med udonnudler og kimchi

Tilberedelses tid35 min
Ret: Hovedret
Køkken: Koreansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g udonnudler
  • 200 g kimchi
  • 4 æg
  • 140 g bacon
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk rapsolie

Sådan gør du

  • Skær forårsløgene i tynde ringe.
  • Sæt vand over til nudlerne – følg kogeansvisningen på pakken.
  • Rist sesamfrø på en pande og lad dem herefter køle af. (De skal bruges til servering.)
  • Skær bacon i skiver (ca. en-to cm.), og steg det i en wok uden det bliver sprødt.
  • Tilsæt nudler, kimchi, forårsløg, smør og soja i wokgryden. Lad det stå ved svag varme, så ingredienserne kan tage smag fra hinanden.
  • Spejl æggene i lidt rapsolie. Blommen skal ikke være fast.
  • Anret med spejlæg på toppen og drys de ristede sesamfrø ud over retten. Server gerne direkte i gryden.

Noter

Du kan med fordel lave flere spejlæg.

Velbekomme 😊

Læs også: Opskrift på bønnesalat – sund og nem hverdagsmad

Har du andre tips til koreanske retter?

4 Comments

  1. 17. april 2020 / 13:36

    Den ser lækker ud. Jeg er sikker på at mine børn også vil kunne lide den. Alt hvad der kan komme spejlæg på er et hit for tiden 🙂
    Udenlandskinspireret mad er så godt. Især i øjeblikket, når vi ikke kan rejse nogen steder.

    • Katrine
      Forfatter
      17. april 2020 / 22:03

      Ej, du må lige give mig en melding, hvis du prøver den derhjemme Ja, det er altså lækkert, at vi kan spise udlandsk mad, når vi ikke kan rejse. Har også nydt en del græskinspireret her på det seneste. Opskrifter på vej

  2. Marie
    12. marts 2021 / 20:53

    5 stars
    Rigtig god ret! Den kommer vi til at lave igen – vi fandt nemt ingredienserne i den lokale asiatiske købmand. Vi tilsatte ekstra porrer og hvidkål.

  3. Lars
    31. marts 2022 / 09:02

    Spændende opskrift. Jeg er lige ved at have færdig fermenteret min kinchi og vil prøve denne opskrift. Er det røget bacon du bruger eller bare bacon?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.