Opskrift på koreansk hverdagsret med udonnudler og kimchi

koreansk med udonnudler og kimchi
En af de retter, vi laver meget for tiden, er denne nemme hverdagsret, der er koreansk. Den er hurtig at lave, hvilket er et stort plus i det travle familieliv. Den er meget smagfuld, og William på tre år elsker den også, og spørger tit: “Hvornår skal vi have kimchi?”

Ligesom vi i vores familie elsker at rejse og opleve andre kulturer, så elsker vi også at smage mad fra andre lande. Og især min mand, Hans-Kristian, der er den gode i køkkenet herhjemme, elsker at eksperimentere og prøve nye opskrifter.

Opskriften er til fire personer, og tager cirka 35 minutter at lave.

Hvad er kimchi?

Kimchi stammer fra Korea, og er en blanding af fermenterede grøntsager, og hovedingrediensen er kinakål. Det kan købes færdiglavet, så det er nemt at komme i retten.

Koreansk ret med udonnudler og kimchi

Tilberedelses tid35 min
Ret: Hovedret
Køkken: Koreansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g udonnudler
  • 200 g kimchi
  • 4 æg
  • 140 g bacon
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk rapsolie

Sådan gør du

  • Skær forårsløgene i tynde ringe.
  • Sæt vand over til nudlerne – følg kogeansvisningen på pakken.
  • Rist sesamfrø på en pande og lad dem herefter køle af. (De skal bruges til servering.)
  • Skær bacon i skiver (ca. en-to cm.), og steg det i en wok uden det bliver sprødt.
  • Tilsæt nudler, kimchi, forårsløg, smør og soja i wokgryden. Lad det stå ved svag varme, så ingredienserne kan tage smag fra hinanden.
  • Spejl æggene i lidt rapsolie. Blommen skal ikke være fast.
  • Anret med spejlæg på toppen og drys de ristede sesamfrø ud over retten. Server gerne direkte i gryden.

Noter

Du kan med fordel lave flere spejlæg.

Velbekomme 😊

Læs også: Opskrift på bønnesalat – sund og nem hverdagsmad

Har du andre tips til koreanske retter?

Opt In Image
Inspiration til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du inspiration til dit morliv direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

  1. 17. april 2020 / 13:36

    Den ser lækker ud. Jeg er sikker på at mine børn også vil kunne lide den. Alt hvad der kan komme spejlæg på er et hit for tiden 🙂
    Udenlandskinspireret mad er så godt. Især i øjeblikket, når vi ikke kan rejse nogen steder.

    • Katrine
      Forfatter
      17. april 2020 / 22:03

      Ej, du må lige give mig en melding, hvis du prøver den derhjemme Ja, det er altså lækkert, at vi kan spise udlandsk mad, når vi ikke kan rejse. Har også nydt en del græskinspireret her på det seneste. Opskrifter på vej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.