Få et kick-ass nyt år – fem tips til planlægning

planlægning med en business planner

Kan du egentlig planlægge dig til et godt år, og hvordan når du egentlig de mål, du drømmer om?

Jeg har lavet en guide her, der hjælper dig med at sætte de rigtige mål for dig selv og din virksomhed. At sætte mål er et svært skridt på vejen mod succes, men det kan være endnu sværere rent faktisk at opnå dem.

Planlægning er en vigtig brik i puslespillet, og derfor får du her fem tips til, hvordan du planlægger dig til et godt år.

1. Se tilbage

Inden du planlægger et nyt år, er det en god idé at kigge tilbage på det gamle år. Sørg for, at alt er afsluttet, og kig så på, hvad der fungerede, og hvad der fungerede mindre godt. Vores erfaringer er vores bedste værktøj, når vi skal kigge fremad.

Kan du fortsætte med at gøre nogle af de ting, som du har gjort hidtil, og hvilke metoder skal du skille dig af med? Skriv alt det ned, du ikke skal gøre igen. Ofte er dårlige vaner svære at bryde, så at have en liste ved hånden med både dos and don’ts kan være en god hjælp.

2. Organiser dine opgaver

Der er forskellige måder af organisere dine opgaver på, og hvad der fungerer bedst for dig, afhænger af dine opgaver og dig selv. At organisere dine opgaver går ud på, at du deler dem op i grupper og prioriterer, hvornår du laver hvad. I stedet for at have gang i alt på en gang, skal du altså have en plan for, hvornår du laver, hvilke opgaver. Det effektiviserer din tid, og gør det nemmere for dig at holde den røde tråd.

Opgaverne kan deles op i tidsrum på dagen, sådan at du f.eks. kun tjekker mails to gange om dagen, og kun er på sociale medier i et bestemt tidsrum. Du kan også vælge at dele det op på dage, eller på en helt anden måde.

Her er et eksempel på, hvordan du kan organisere dine opgaver:
Mandag:
Kl. 9-10: Besvare emails og beskeder på blog og sociale medier.
Resten af dagen: Holde møder og tale med kunder.

Tirsdag:
Fra kl. 9.00-12.00: Arbejde på projekt x.
Fra kl. 12.30-15.00: Arbejde på projekt y.

Onsdag:
Færdiggøre projekt x og bruge resten af dagen på projekt z.

Torsdag:
Arbejde på projekt z.

Fredag:
Skrive et blogindlæg samt lave indhold til de sociale medier klar til næste uge.

Det er selvfølgelig en god idé at gøre planlægningen lidt mere detaljeret end ovenstående – det var blot for at give dig et eksempel.

3. Hav tålmodighed

Når vi har drømme, eller starter på nye mål, kan det være svært at være tålmodig. Vi vil gerne det hele på en gang. Men i stedet for at gøre en masse halvt, så hav tålmodighed og gør en ting ad gangen 100 procent.

Der er jo 12 måneder på et år, så del dine mål op, så du har opgaver og ting at opnå hver måned. Lav en realistisk planlægning med deadlines, du kan overholde og vær tålmodig med dig selv og din business. Så længe du følger din plan, kommer du hele tiden et skridt nærmere målet.

4. Juster planen undervejs

Der er ingen, der ved, om den plan, du laver nu, også er relevant om seks måneder. Der kan ske rigtig meget på et år, så juster din plan undervejs. Kig på, hvad der fungerer godt løbende, og mærk efter, om du er på rette vej.

Det kan også være en god idé at lave tre måneders planer i årsplanen, så du hele tiden har en føling med, hvor du er, når du har nået dine delmål. Når det så er sagt, så er det også vigtigt, at du ikke ændrer retning hele tiden. Jeg har selv haft svært ved at holde fokus på min plan, fordi jeg har mistet tålmodigheden, og ikke følt at tingene er gået hurtigt nok.

Så selvfølgelig skal du justere din plan løbende, men sørg for at mærke efter, hvorfor du vil ændre i den, og tænk over det i nogle dage, måske endda uger, inden du laver det hele om. Rom blev ikke bygget på en dag!

5. Brug en business planner

For det første pynter den på dit skrivebord, og så er der altså noget om, at det vi skriver ned i hånden, det husker vi bedre. En business planner er et genialt redskab til at holde styr på aftaler, mål og drømme, da du har et overskueligt overblik over alle årets dage. Og hvis planlægning skal virke, skal det gerne både være sjovt og overskueligt.

business planner 2019 - planlægning af dit år

Jeg har fået denne fine business planner i gave af min businesspartner, lisesommerlund.dk, og den gør det nemt for mig at skrive ned, hvad mine opgaver og mål er i de forskellige måneder. Jeg er simpelthen så glad for den! Den er for resten fra ellaiconic.co.uk

Er du klar til 2019, og har du mon allerede lagt en masse planer for året?

2 Comments

 1. 4. januar 2019 / 14:34

  Kære Katrine
  Hvor du sød og nogle mega gode tips! Det er vildt, at kunne mærke hvor meget du har udviklet dig som business woman. Jeg er rigtig, rigtig heldig at have en partner, der er så god som dig. Det her år bliver vores år. Jeg kan mærke det helt ud i tæerne. Jeg ved at vi kommer til at ændre vores eget og andres liv med det vi bringer i 2019!

  Mega meget kærlighed herfra

  Kærlig hilsen Lise

  • Katrine
   Forfatter
   7. januar 2019 / 23:27

   Tusind tak for din søde besked, kære Lise <3
   Kan kun sige i lige måde, det er så fedt, at vi kan løfte hinanden og gøre hinanden bedre.
   Jeg glæder mig så meget til det her år, og er også sikker på, at det kommer til at gå megagodt! Det er så spændende 🙂
   Tak for dig, din powerkvinde.
   Kys <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.