Sådan gik det, da jeg tog alene til møde i Kolding med 300 fremmede

Forrige søndag kørte jeg alene til Kolding. Jeg skulle til delegeretmøde med Dansk Journalistforbund. Det foregik på Kolding Comwell søndag og mandag, så jeg skulle også overnatte der. På et dobbeltværelse med en, jeg ikke kendte. Jeg var ret nervøs på køreturen derover. Ville jeg mon føle mig som “Palle alene i verden” blandt de 300plus fremmødte, som jeg ikke kendte?

Hvorfor tog jeg med?

Jeg er medlem af gruppen “Danske bloggere i DJ”, og har meldt mig til den fremtidige bestyrelse. Desværre er der gået hårdknude i hele processen, så jeg er ikke blevet valgt til bestyrelsen endnu. Jeg valgte mig alligevel til delegeretmøde, da jeg synes, det er vigtigt, der bliver sat mere fokus på bloggere i mediebranchen. Jeg var den eneste fra vores gruppe, der tog afsted til delegeretmøde, og det gjorde mig altså nervøs at skulle afsted uden at kende nogle.

En spændende og lærerig oplevelse

Efter jeg var checket ind til delegeretmøde, fandt jeg bordet, hvor “bloggerne” skulle sidde. Jeg var jo den eneste fra gruppen, men heldigvis sad der nogle fra Region Midtjylland, som jeg faldt i snak med. Det var mit første delegeretmøde, så jeg havde også brug for lidt vejledning i alt det, der skulle ske. Til et delegeretmøde bliver der diskuteret en masse ting, og herefter stemt om blandt andet nye vedtægter, ny hovedbestyrelse og så videre. Heldigvis sad jeg sammen med Susanne, der tidligere havde været i hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, så hun var sød til at forklare og hjælpe.

Inden aftenens middag nåede jeg lige at hilse på min roomie, Frederikke, der er freelancefotograf. Hun var heldigvis rigtig sød og meget nede på jorden, så det var fint at dele værelse med hende.

En hyggelig aften

Om aftenen var der middag og fest, og selvom mine nerver havde lagt sig, var jeg selvfølgelig spændt på, hvordan dette ville gå, når nu jeg ikke rigtig kendte nogle. Middagen startede med stående forret, som de fleste nød ude i solskinsvejret.

Her faldt jeg tilfældigvis i snak med nogle fra Politiken, og det endte med, at de inviterede mig med til deres bord under middagen. Så det blev en rigtig hyggelig aften med nye bekendtskaber og et par ture på dansegulvet. Jeg havde virkelig frygtet, at jeg ville føle mig “alene” på den her tur, men folk var så søde, og jeg fik talt med en masse. Jeg havde ikke haft grund til at bekymre mig, for det var simpelthen så hyggeligt.

Afslutningen på delegeretmøde

Jeg vågnede alt for tidligt. Klokken 6.00. Jeg kunne ellers sove helt til klokken 8.00, men når man er vant til at blive vækket af sit barn klokken 6, er det svært at sove længere. Så det blev kun til fire timers søvn, så ligesom mange af de andre var jeg godt træt, da mødet fortsatte mandag morgen. Denne dag blev der stemt om den nye hovedbestyrelse i Dansk Journalistforbund og en masse andre forslag og vedtægtsændringer. Der var meget at tage stilling til, og jeg var glad for, at jeg havde været fornuftig aftenen før, og ikke havde tømmermænd.

Ved fire tiden mandag eftermiddag kørte jeg mod Sjælland igen. Jeg gik lidt før, vi var færdige, da jeg skulle nå hjem og hente William hos hans farmor og farfar, og herefter køre hjem til Sverige inden klokken blev for mange. Min roomie, Frederikke, kørte med, og det gjorde altså køreturen noget sjovere.

Læs også: OOTD – Farverigt forår og fagligt forum

Gør noget modigt

Det var en rigtig god oplevelse at være til delegeretmøde, og jeg blev endnu engang bekræftet i, at det godt kan betale sig at gøre noget grænseoverskridende. Det ender for det meste meget bedre, end jeg tør håbe på, og min frygt kommer til skamme.

Hvis du står i en situation, hvor du er nervøs, så prøv at gøre det alligevel. Jeg tænker altid: “Hvad er det værste, der kan ske?” Højst sandsynligt ender du med at få en fantastisk oplevelse, og det giver altså point på selvtillidskontoen bagefter.

Har du haft en god oplevelse for nylig, hvor du gjorde noget, selvom du var nervøs?

2 Comments

 1. 10. maj 2019 / 16:54

  Det er ved at være længe siden, at jeg rigtig har gjort noget i den stil. Jeg husker dog flere sommerlejre, rystesammenture og konferencer i forskellige sammenhænge, hvor man netop skulle dele værelse med en, man ikke kendte før… og hvor man generelt skulle møde mange mennesker, man ikke har mødt før. Heldigvis er de andre jo oftest i samme båd 🙂 Og så plejer det at blive til nogle rigtig gode ture. Men – det er længe siden, jeg har gjort noget lignende, og jeg kan helt mærke, at jeg det kunne være godt for mig – netop på grund af det boost, man får ud af det.

  Hvor er det spændende, med bestyrelsespost 🙂 Glæder mig, til at høre fortsættelsen!

  • Katrine
   Forfatter
   23. maj 2019 / 08:46

   Hej Elizabeth. Mange tak for din kommentar 🙂
   Ja, det var lidt som da man var barn, og skulle på en tur uden at kende nogle af de andre. Ja, det gav virkelig et boost og endte med at blive nogle rigtig gode dage, så det kan varmt anbefales.
   Tak, jeg lover at skrive herinde, når der er noget nyt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.