Gode råd til at være positiv i svære tider

gode råd til at være positiv i svære tider

Må jeg være positiv, når andre er kede af det? Er det mærkeligt, jeg er glad, når der sker så dårlige ting i verden? Det er helt naturligt i en tid som denne, at du føler, du ikke kan gå rundt og være glad og positiv, fordi der sker så meget dårligt i verden. Måske får du endda dårlig samvittighed over dit smil på læben?

Hvis du har det sådan, så tænk over følgende:
Hvad har samfundet og mine omgivelser bedst af? Positivitet eller negativitet?

I min optik har samfundet og dine omgivelser bedst af positivitet.

Jeg siger ikke, du ikke må være sur og ked af det, for selvfølgelig må du det. Min pointe er blot, at du ikke skal have dårlig samvittighed over at være positiv i en svær situation. For vi har brug for optimisme og positiv energi, når tingene er svære.

Læs også: Selvudvikling – 7 tips til at få det bedre med dig selv

Tre øvelser til at blive mere positiv

Vidste du, at du kan snyde din hjerne til at tænke mere positivt. Jeg tror på, at positivitet tiltrækker positivitet og omvendt. Derfor er her tre små øvelser, du kan lave for at få flere positive tanker. Øvelserne går ud på at tiltrække positiv energi, og de er supersimple.

Øvelse 1: Positivitetsbogen

Find en notesbog frem, som kan være din positivitetsbog. Sørg for at have den med dig hele dagen.

Skriv i den hver gang, der sker noget positivt i løbet af dagen. Selv de mindste ting. Det kan være, du får en sød besked, finder en krone på jorden, får serveret en kop kaffe af din mand osv.

Hvorfor? Fordi det hjælper dig til at tænke over de gode ting. Og jo bedre du bliver til at tænke positivt, jo mere positiv energi får du igen.

Øvelse 2: Taknemmelighed

Start hver morgen med at nævne mindst tre ting, du er taknemmelig over. Det kan være, du er taknemmelig over, at solen skinner, at du er rask, at dit barn har sovet igennem hele natten, at det er søndag eller noget helt andet. Selv de mindste ting tæller.

Du kan også lave øvelsen i løbet af dagen, hvis du kan mærke, du har brug for et boost af positiv energi.

Hvorfor denne øvelse? Fordi taknemmelighed får dig til at tænke på positive ting, og jeg er ret sikker på, at der altid er noget at være glad over.

Øvelse 3: Fejr dine succeser

Husker du at rose dig selv og fejre dine succeser? En god øvelse er at skrive dem ned. Det behøver ikke være hver dag, men hvis du på et tidspunkt føler dig utilstrækkelig, så skriv alle dine succeser fra den seneste uge ned. Det kan være alt fra, at du har pudset vinduer til, at du har haft en sukkerfri dag eller læst en bog færdig. Simpelthen alt det, der føles som en succes for dig.

Jeg håber, øvelserne kan hjælpe dig til mere positiv energi i dit liv.

Smil til verden, og verden smiler til dig 😊

Læs også: 10 tips til selvforkælelse i en travl hverdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.