10 tips til selvforkælelse i en travl hverdag

selvforkælelse i en travl hverdag

Indlægget indeholder reklame for Hunkemöller

Det kan være svært at få tid til selvforkælelse i den travle hverdag. Familien kommer først, og så er der arbejde, madlavning, rengøring osv. Men selvforkælelse er vigtigt, og selvom du måske ikke har tid til en dag i spa, så er der små ting, du kan gøre i hverdagen, som også tæller.

selvforkælelse i en travl hverdag
Blødt og behageligt tøj er også selvforkælelse. Sættet her er fra Hunkemöller i str. small, og der er lige plads til babybulen 😉 Bukser findes her og trøje kan købes her.

Her er mine 10 tips til selvforkælelse i en travl hverdag

En arbejdsdag i sengen

Jeg arbejder ofte hjemmefra, og en gang imellem foregår det fra sengen i behageligt tøj. Det er især rart lige for tiden, hvor jeg er gravid.

Ud i naturen

Naturen virker beroligende, og en gåtur i frisk luft er altid en god idé. Det giver fornyet energi og ro til hovedet. Det er ofte på gåture, jeg får inspiration og nye idéer.

En middagslur

Jeg gætter på, du sikkert også har perioder med søvnunderskud? Planlæg en middagslur i weekenden en gang imellem. Det gør underværker, og er så velfortjent!

Take away

Gør aftensmaden nem ved at købe take away. Nogle gange er det altså rart at spare tid på madlavningen, som kan bruges på tid til dig selv eller hygge med familien i stedet for.

Planter eller friske blomster

Det er godt for indeklimaet, og så bliver jeg altid i godt humør af en pæn blomst eller plante. Hvem gør ikke det?

Hjemmespa

Drømmer du også om en dag i spa, men har du svært ved at finde tiden, så forkæl dig selv med lidt spa-forkælelse derhjemme. En ansigtsmaske eller et fodbad kan altså noget, og det tager ikke mere end ti minutter.

Ring til en veninde

Der kan være perioder, hvor det kan være svært at ses med veninderne. Her kan det være en god idé med en telefonsamtale. Det kan jo både klares, når du er på farten, eller mens du slapper af med en ansigtsmaske.

Oprydning

Det lyder måske underligt, at oprydning er selvforkælelse, men det er det for mig. Ikke klassisk “nu ordner jeg boligen”, men at sætte en dag af til de der ting, der står nederst på to do-listen, som at rydde op på computeren, i din mailindbakke, i dit tøjskab osv. Jeg elsker, når det er gjort, så selvom det er sjældent, jeg får det prioriteret, så prøver jeg at sætte tid af til det i ny og næ.

Sig nej

Selvforkælelse er også, når du siger nej til ting, du ikke har lyst til. En ting, jeg ved, vi er mange, der er dårlige til, men det er altså okay at sige nej til aftaler og prioritere dig selv.

Lav ingenting

Jeg synes, det kan være svært at lave ingenting. Når jeg har en ledig stund, så er der altid lige noget, der kan gøres. Ikke desto mindre er det en god ting at prioritere i ny og næ. At lade pligter være pligter og tage en slapper.

Læs også: Syv tips til at spare tid i din travle hverdag

Hvad gør du for at få selvforkælelse ind i din hverdag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.