7 simple tips til bedre hjemmearbejde

hjemmearbejde Synes du, det er svært med hjemmearbejde? Måske bliver du distraheret, har svært ved at koncentrere dig, eller måske savner du at have nogle kolleger i nærheden? Jeg har arbejdet hjemmefra i mange år, og kommer her med syv gode råd til, hvordan du får en bedre arbejdsdag hjemmefra.

1. Ryd op

Sørg for, der er ryddet op, inden du starter dagen. Det er nemmere at koncentrere sig, når du ikke er omringet af vasketøj, en uredt seng og opvask.

2. Effektive tidsblokke

Ved hjemmearbejde kan man hurtigt overspringshandle. Derfor er det en god idé at sætte uret på 50 minutter og arbejde igennem på en specifik opgave. Herefter holder du en lille pause, og tager så 50 effektive minutter igen osv.

3. Sid ordentlig

Prøv så vidt muligt at sætte dig godt tilrette. At sidde i sofaen eller sengen kan virke fristende, men dårlige arbejdsstillinger kan hurtigt sætte sig i kroppen, så du får ondt.

4. Spis godt

Glemmer du at spise, eller snacker du lidt meget, når du arbejder hjemmefra? Begge ting sker for mig, så jeg prøver at sætte spisepauser af og have ordentlig mad i skabene.

5. Tal med andre

Tal med dine kolleger, folk i dit netværk eller andre. Det gør dagen bedre, når du får sociale indspark. Så hør kollegaen eller veninden, hvad de skal spise til aften, eller om de har et tip til fredagsfilmen.

6. Gør det hyggeligt

Gør det gerne hyggeligt på hjemmearbejdspladsen med f.eks. blomster, din yndslingste, billeder af børnene osv. Du skal være der mange timer, så der skal gerne være rart at være.

7. Vær aktiv

Brug en pause på en gåtur i den friske luft, lav yoga eller start dagen med en lille dans. Jeg kan selv mærke en positiv forskel på mit humør og min effektivitet de dage, hvor jeg får bevæget mig. Læs også: 10 tips til at være sund i en travl hverdag Hvad er dit bedste råd til at få en god hjemmearbejdsdag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.