Selvstændig og nybagt mor er en svær kombi

selvstændig og nybagt mor en svær kombi
At være selvstændig og nybagt mor er lidt af en udfordring. Jeg har det sidste stykke tid taget lidt arbejdsopgaver ind for nogle af mine kunder igennem min virksomhed. På det tidspunkt sov W gerne lure af tre timer ad gangen, og jeg havde derfor et par timer om dagen, hvor jeg godt kunne arbejde.

I mellemtiden er han begyndt at være meget mere vågen, og han gider ikke rigtig at sove, med mindre vi er på tur med barnevognen, eller han ligger i mine arme, hvilket gør det lidt svært at sidde ved computeren… Samtidig tager HK hjemmefra omkring kl. 7.30, og er hjemme igen kl. 18, så jeg var vist lidt for optimistisk, da jeg besluttede mig for allerede at starte med at arbejde igen.

Derfor har jeg besluttet at færddiggøre de opgaver, jeg har gang i, og herefter gå tilbage på fuldtidsbarsel, da rollen som nybagt mor er ligeså tidskrævende som et fuldtidsarbejde. Jeg synes, det er svært at sige nej til arbejdsopgaver, men det er endnu sværere at nå dem, og det er kun med til at gøre mig stresset og frustreret, og det kommer der i hvert fald ikke noget godt ud af.

Forhåbentlig gør det også, at jeg får mere tid til at skrive her på bloggen, for det er virkelig noget, jeg holder meget af, og jeg har så mange ting, som jeg gerne vil dele 🙂

Har du nogle erfaringer med at arbejde som nybagt mor, så del dem meget gerne i en kommentar.

6 Comments

 1. 1. april 2017 / 20:28

  Da jeg var på min første barsel, var jeg blevet fyret lige inden, så jeg havde intet at skulle tilbage til. Det betød på en eller anden måde, at jeg synes jeg skulle søge job meget tidligt i min barsel. Og det var det samme, hårdt når nu ens dreng bare ikke var ham der sov mest.

  Ved anden barsel havde jeg et job at komme tilbage til, men der valgte vi at flytte midt i det hele og det var faktisk også lidt som et job.

  Nyd det, jeg ved det er hårdt når man er selvstændig, men lige pludselig går de i skole…

  /Annette

  • Katrine
   3. april 2017 / 18:30

   Hej Annette.
   Tak for din kommentar 🙂
   Jeg kender godt følelsen med ikke at vide, hvad man skal efter barsel. Sådan har jeg det også, og det er virkelig stressende, men ja, jeg nyder også tiden med William rigtig meget, og prøver at glemme alt, hvad der hedder arbejde… Men ja, det er svært.

 2. 2. april 2017 / 19:55

  Jeg arbejdede hjemme, mens jeg passede min søn fra han var 6-10 mdr og jeg svor ikke at gøre det igen???? Nu er jeg gravid påny og overvejer det faktisk igen, ha ha.

  Min søn sov to lure af halvanden time hver, hvor jeg kastede mig over computeren!

  Held og lykke????

  • Katrine
   3. april 2017 / 18:34

   Hej Camilla. Tak for din kommentar. Først og fremmest stort tillykke med, at du er gravid 🙂 Hvor dejligt!
   Uha, det lyder som lidt af et dilemma, man ved jo heller ikke på forhånd, om man får et barn, der sover eller ej. Hvis William får en rytme på et tidspunkt, hvor han sover mere, kan det jo være, at det giver mening for mig at arbejde igen, men lige nu, er det for stressende.
   Også held og lykke og alt det bedste til dig i din graviditet 🙂
   Mvh. Katrine

 3. 6. april 2017 / 19:56

  Da min datter var 5 mdr og min søn 22 mdr (begge hjemmepassede), sagde jeg mit job op og startede som selvstændig. På den måde kan jeg passe mine børn hjemme, det fungerer super for os. Det er dog hårdt da jeg primært arbejder om aftenen efter 19:30, og når man er oppe og amme flere gange om natten kan det godt mærkes på søvnkontoen. Men tiden med børnene er helt uvurderlig.

  • Katrine
   12. april 2017 / 09:37

   Må jeg spørge, hvad du arbejder med? Det lyder dejligt, at du kan hjemmepasse dine børn og få det til at harmonisere med dit arbejde 🙂 Jeg er dog ikke så meget til at skulle bruge alle mine aftener på arbejde, da jeg jo også gerne vil være lidt sammen med min kæreste 🙂
   Og jeps, jeg kender det der med at skulle amme ca. hver anden time om natten. Gaaab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.