Opskrift på sundt paleobrød uden mel

paleobroed
Det kan være lidt svært at undvære brød i hverdagen, som man jo skal ifølge stenalderkost, da man blandt andet ikke spiser mel.

Jeg spiser dog rugbrød ind imellem til frokost, og der skal da også være plads til burger og pizza i ny og næ. Men min mor har lært mig at bage et lækkert paleobrød helt uden mel, som gør det nemmere at undvære almindeligt brød. Hun kalder det fri fantasi, da du kan komme de ting i, du bedst kan lide.

Opskriften er inspireret af Thomas Rode, og du får den nedenfor.

Det skal du bruge til paleobrødet:

6 æg
Ca. 1 dl. god olivenolie (ikke over 1 dl.)
Lidt salt
Alle mulige nødder, gerne overvægt af mandler, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner m.m. Tilsæt evt. tørrede tranebær, dadler og eller abrikoser. Giver brødet en fantastisk smag.

Sådan gør du:

1. Rør æg, olie og salt godt sammen.
2. Fyld nu 800 gram lækkerier i (nødder osv.)
3. Rør rør rør
4. Brug en rugbrødsform med bagepapir og kom “paleobrød”-massen i
5. Bag i en 200 grader forvarmet ovn i en time
6. Mums – nu har du det skønneste paleobrød klar til brug. Brødet smager godt i sig selv, men ellers kan jeg anbefale at komme ost, banan eller honning på.