Mini-roadtrip i Sverige – Karlskrona, Kalmar og Öland

Vi boede på et meget idyllisk sted.

Kom med på vores mini-roadtrip i Sverige, hvor turen gik til Kalmar. Vi kørte fra Malmø mandag morgen i sidste uge, og var hjemme igen om onsdagen. Turen gik over Karlskrona til Kalmar, hvor vi overnattede to nætter. Vi var også et smut på Öland, hvor du nemt kan køre til fra Kalmar.

Frokostpause i Karlskrona

Gade Karlskrona
Hyggelig gade i Karlskrona

Turens første stop var i Karlskrona, hvor vi holdt frokostpause. Det var en rigtig hyggelig by, og vi fandt nemt parkering i “Parkeringshus Kronan” centralt i byen. Herfra gik vi op mod Stortorget, hvor både Fredrikskyrkan, Trefaldighetskyrkan og rådhuset ligger. Karlskrona er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv blandt andet pga. Stortorget, og så er byen en gammel flådeby med en fantastisk Skærgård.

Stortorget karlskrona
Stortorget

Ved Stortorget fandt vi caféen Nivå, hvor vi spiste frokost, inden vi gik tilbage mod parkeringshuset og Hoglands Park. Her fandt vi en sej legeplads, hvor William hyggede sig, inden vi kørte videre mod Kalmar.

Hoglands Park Karlskrona
Hoglands Park

Overnatning på Åmund Vin och Fruktgård

Åmund Vin och Fruktgård kalmar sverige
Åmund Vin och Fruktgård

Lidt udenfor Kalmar havde vi booket os ind på det idylliske bed and breakfast, Åmund Vin och Fruktgård. Et bed and breakfast med flotte værelser og fantastiske naturomgivelser. Stedet har vinranker, søer, udsigt til mark med får, frugttræer og blomster i massevis. Der var så smukt og idyllisk, og det er virkelig et besøg værd. Morgenmaden er dog ikke noget at råbe hurra for, men til gengæld spises den i fine omgivelser.

Åmund Vin och Fruktgård Kalmar
Vores fine værelse på Åmund Vin och Fruktgård
Åmund Vin och Fruktgård
Smukke naturomgivelser på Åmund Vin och Fruktgård
åmund vin och fruktgård
Vinranker

Kalmar

Kalmar havn
Kalmar havn

Vi så ikke så meget af selve Kalmar by – det blev til en gåtur på havnen og en tur på restaurant, men vi besøgte Kalmar Slot, der bød på masser af sjov for børn.

Kalmar Slot
Kalmar Slot

Om sommeren bliver Kalmar Slot lavet om til børnenes slot, og der var masser af aktiviteter for både de store og små. Der var mulighed for at deltage i en Slotskamp (fra 7 år), blive klædt ud i fine kostumer, klippe-klistre, besøge det mystiske tårn og meget mere. Du kan læse om aktiviteter for børn på Kalmar Slot her.

kalmar slot
Sjove aktiviteter for børn på Kalmar Slot

Öland

Kender du det, at du virkelig har sat næsen op efter noget, og så lever det slet ikke op til dine forventninger. Sådan var Öland for mig. Det skal dog siges, at vi kun nåede at se syd-delen, og at det åbenbart er mere spændende, hvis man kører nordpå. Det skal jeg ikke kunne sige, men Färjestaden kan jeg i hvert fald ikke anbefale. Byen ligger ud til vandet, men på havnen finder du ingen fiskerestauranter, men steder, der serverer burger og fish and chips. Ikke, at der er noget galt med den slags mad, men jeg havde sat næsen op efter god og friskfanget fisk.

Sveriges højeste fyr Långe Jan

Sveriges højeste fyr långe jan öland
Sveriges højeste fyr

Vi fik dog også en god oplevelse på Öland, da vi kørte ud og så Sveriges højeste fyr, Långe Jan, der er 41,6 meter højt. Et fyr lyder måske ikke så spændende i sig selv, men det ligger i et flot naturområde, hvor der går køer og får frit rundt. Naturreservatet er ret specielt, og udsigten fra fyret flot. Og så synes William, det var overraskende sjovt at gå og blive båret de 197 trin op. Han synes dog, der var lidt for langt ned, da vi nåede toppen – så hjalp det heldigvis med en is, da vi var landjorden igen. Læs om Långe Jan her!

långe jan fyr öland sverige
Udsigten fra Långe Jan fyr
långe jan fyr
Ved Långe Jan fyr

Det var lidt om, hvad vi nåede på vores mini-roadtrip i Sverige. Hvor har du været denne sommerferie?

Andre rejseguides til svenske byer:

Rejseguide til Stockholm

Rejseguide til Malmø

Rejseguide til Lund

Rejseguide til Uppsala

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.