Rejseguide til Malmø – Gode oplevelser for hele familien

rejseguide til malmø

Sveriges tredje største by, Malmø, er et perfekt rejsemål, hvis du trænger til en smuttur. Det er dejlig forfriskende at se noget andet engang imellem, og du behøver ikke at rejse langt væk for at få nye og gode oplevelser. Øresundstoget kører direkte fra København til Malmø, og togturen tager kun 45 minutter fra Hovedbanegården.

Små udflugter er med til at pifte hverdagen lidt op og give os selv et pusterum fra dagligdagens trummerum, her er Malmø en oplagt mulighed. Malmø er en hyggelig by med masser at byde på for hele familien, og her har jeg samlet alle mine bedste tips i en stor rejseguide.

Malmøs gamle bydel

Sørg for at tage en gåtur i Malmøs gamle bydel, hvor du kommer forbi Stortorget og det hyggelige Lilla Torg. I den gamle bydel er der flere gågader med masser af butikker, spisesteder og flotte gamle bygninger.

I en baggård på Lilla Torg finder du blandt andet Malmø Form / Design Center, hvor du har fri adgang til spændende kunst samt en café med legehjørne til børnene.

Sørg også for at gå igennem den fine “Lejonetpassagen” ved apoteket på Stortorget, der er så hyggeligt.

Du kan også bevæge dig om i kvarteret ved Jöns Filsgatan, her er der masser af fine pastelfarvede bygninger, og blomster, der snoer sig opad væggene. Så fint. 

Malmøhus Slot

Malmøhus Slot er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. På Malmøhus finder du et stort akvarie samt Malmø Museer – heriblandt Teknikkens og Søfartens Hus og Malmø Kunstmuseum. Du kan købe en samlet billet til alle museerne, hvis du ønsker dette. Læs mere her.

Slottsträdgården

Slottsträdgården malmø

I forbindelse med Malmøhus Slot finder du også Slottsträdgården – en hyggelig park med blandt andet en mølle og en café. Perfekt på en sommerdag, hvor du kan nyde en frokost i smukke omgivelser. Det er også muligt at sidde indendøre, hvis det regner eller er koldt.

Slottsträdgården malmø

Sjov for børnene

De er virkelige gode til legepladser her i Malmø. Der er mange af dem, og de er sjove og kreative. Jeg deler her nogle af de bedste legepladser i Malmø, som dine børn med garanti vil elske.

Det specielle ved mange af legepladserne er, at de er temalegepladser. Så fine og hyggelige.

Sol legepladsen i Västra Hamnen

legeplads i malmø
legeplads i malmø

Västra Hamnen er et skønt område i Malmø, og Sol legepladsen er supercool. Du finder blandt andet en lang hængebro og et højt tårn med rutsjebaner.

Du finder Sol legepladsen i Varvsparken på Västra Hamnen.

Sago legepladsen i Slottsparken

legeplads i malmø
legeplads i malmø

Sago legepladsen er perfekt til de mindste børn, da den er omsluttet af at hegn, så børnene ikke kan gå ud. Legepladsen har blandt andet klatrestativer, en regnbue-rutsjebane og en stor sandkasse.

Du finder Sago legepladsen i Slottsparken på Kung Oscars väg 11.

Hyllie vandpark

vandlegeplads i malmø
vandlegeplads i malmø

I Hyllie, hvor vi bor, finder du en vandlegeplads, hvor der er mulighed for at eksperimentere og lege med vand. William elsker at være her, og stedet er da også velbesøgt af andre børnefamilier.

Du finder “Hyllie Vattenpark” tæt ved Hyllie Station og Malmömässen.

Folkets park

legeplads i folkets park i malmø
legeplads i folkets park i malmø

Folkets Park er et slaraffenland for børn. Der er mulighed for at spille minigolf, køre gokart, hoppe på hoppepuder, prøve cykelsafari, klatre højt over jorden samt lege på de klassiske legepladser.

Folkets Park ligger i gåafstand fra Triangeln Station.

Teater legepladsen

teater legeplads i Malmø
teater legeplads i Malmø

Teater legepladsen er en hyggelig lille legeplads med en scene med rekvisitter, en rutsjebane, der er udformet som et prinsesseslot, gynger m.m. Legepladsen er ikke så vild, men et besøg værd for familiens mindste.

Teater legepladsen er belliggende i Pildammsparken på Carl Gustafs väg 23.

Leo’s Lekland

Ligesom “Leos Legeland” i Danmark, finder du også “Leo’s Lekland” her i Malmø. Den perfekte indendørs legeplads for alle barnlige sjæle. Der er noget for børn i alle aldre, hvad enten de er til rutsjebaner, trampoliner, boldrum eller forhindringsbaner.

“Leo’s Lekland” findes to steder i Malmø: Stadiongatan og Stora Bernstorp.

Ribersborg strand

Der er mange muligheder for at tage på stranden og hoppe i bølgen blå i og omkring Malmø. Ribersborg strand, også kendt som Ribban af de lokale, er en af de oplagte steder for en dukkert.

Ribersborg strand er en børnevenlig strand, da der er lavvandet, hvilket er perfekt til familiens mindste. Udover at bade er der også en masse aktiviteter at lave for de større børn – f.eks. sådan noget hoppeborgs-fodbold, drageflyvning og en forhindringsbane ude i vandet.

Ribersborg strand ligger i gåafstand fra Malmø centrum, og er meget velbesøgt af både lokale og turister. Vær derfor opmærksom på, at det kan være svært at finde en parkeringsplads, hvis du er i bil.

Stranden har også både restauranter og boder, hvis du bliver sulten, eller trænger til en is.

Ribergsborg Kallbadhus

På Ribergsborg finder du også Ribergsborg Kallbadhus, der blev åbnet første gang tilbage i juni 1898. Her finder du to havbassiner, fem saunaer, en restaurant, og så har du også mulighed for at få massage. Selve bygningen og udsigten herfra er super Instagrammable, og bliver ofte besøgt af turister, der blot tager billeder af bygningen, som også var tilfældet for mit vedkommende 😊  

Spisesteder i Malmø

Malmø har masser af lækre spisesteder, og her er et lille udsnit af dem.

Mando Steakhouse

Er du til bøf og bearnaise, så er Mando Steakhouse helt sikkert et sted for dig. Jeg kan især anbefale deres planksteak. De har også lækre drinks på menukortet 🙂

Restaurant OCCO

På OCCO serverer de lækker libanesisk mad og gode cocktails. Et perfekt sted for en sjov og stemningsfuld middag. Læs om vores date night på OCCO her!

Hollandia konditori

Svenskerne er kendt for deres fika (kaffe og kage), og i Malmø centrum finder du det hyggelige konditori Hollandia, der serverer lækre kager i fine omgivelser.

Snapphane Bistro

Snapphane Bistro er en lækker gourmet restaurant i Malmø med mad i høj klasse og super betjening. Helt sikkert et besøg værd, hvis du ønsker en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Læs mere om vores date night på Snapphane Bistro her.

Café Pronto

Skal der indtages ekstra kalorier, så har Café Pronto Malmøs (måske) bedste cheesecake, og så er der hverken sparet på flødeskum eller skumfiduser i den varme kakao.

Malmø Saluhall

Noget, jeg har lært af at bo i Sverige, er, at man altid skal kigge forbi en Saluhall, hvis det findes i den by, man besøger. En Saluhall er et indendørs madsted a la Torvehallerne i København, og du finder altid hyggelige spisesteder i en Saluhall i Sverige.

Shopping i Emporia

Emporia i Malmø er perfekt for en shoppetur  – også med børnene.

Shoppingcenteret Emporia ligger ved Hyllie station i Malmø, der er det første stop i Sverige, når du kommer fra København. Det er derfor nemt og hurtigt at komme til og fra. 

Emporia indeholder både mange af de gode butikker, som du kender, og også lækre svenske brands. Blandt andet de svenske børnetøjsbutikker Polarn O. Pyret og Newbie, som jeg er blevet stor fan af.

Der findes flere børneområder med gode puslefaciliteter og legeområder, og på taget finder du også en tagpark med udsigt til Øresundsbroen.

Emporia har også børnevenlige restauranter som f.eks. Vapiano og Jensens Bøfhus samt et stort food court med alt fra burger til sushi.

Der er flere ting, der er billigere at handle i Sverige end i Danmark, da den svenske krone er lavere end den danske. Det kan derfor også anbefales at smutte en tur i et af de store supermarkeder ICA eller Willis, hvor der er penge at spare på blandt andet bleer og søde sager.

Jul i Malmø

Spar penge på julegaverne, og oplev den hyggelige julestemning i Malmø. Der er julemarkeder og juleudstillinger flere steder i byen, og gaderne er pyntet fint med juletræer og julebelysning.  

Gustav Adolfs Torg

På Gustav Adolfs Torg finder du et hyggeligt lille julemarked, hvor du kan gå på opdagelse efter julesnacks og håndlavede gaver i de små boder.

Flere gode oplevelser i Skåne

Oplev også den hyggelige universitetsby Lund, der ligger lidt nord for Malmø. Læs min guide til Lund her.

Kør til Skanør, hvor du finder en af Sveriges bedste sandstrande samt et lækkert fiskerøgeri. Læs min guide til Skanør her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.