December 2020 – Glimt fra vores julemåned

julebillede børn december
Glædelig bagjul. Jeg håber, du har haft en dejlig december med dine kære trods Corona.

Jeg nåede ikke at lave en måneden, der gik for november, fordi årets to sidste måneder har været travle. November bød på jobsamtaler (læs om mit nye job her), klargøring til julemåneden og syge børn.

Julen er børnenes fest

skoldkopper baby

December startede altså hektisk ud med begge børn hjemme, alt for lidt søvn og for meget at gøre. Emily havde skoldkopper, og William en omgang forkølelse.

Bare det at lege julemand og komme en pakke i strømpen hver dag, kan give sved på panden. William vågnede hver nat ved 4-tiden, stod op og tog pakken i strømpen samt åbnede sin chokoladekalender.

Så jeg snakkede med julemanden, og blev enig med “ham” om, at det var bedre, han kom med gaven, når William var i børnehave. Og så blev der lavet en regel om, at chokoladekalenderen først måtte åbnes efter havregrøden om morgenen. Det hjalp heldigvis på søvnen.

Læs også: Er det okay at lyve for sine børn?

William fire år

fire års fødselsdag

Den 16. december blev William fire år, og det er slet ikke til at fatte, jeg har en søn på fire! Hvor blev tiden dog af? Han ville gerne have holdt børnefødselsdag med vennerne, men det kunne vi desværre ikke i år på grund af Corona.

I stedet tog William, Emily, Hans-Kristian og jeg i Folkets Park i Malmø, hvor de har lavet en fin vinterudstilling kaldet “Vinterdrøm”.

vinterdrøm malmø folkets park december

Lørdag den 19. december blev han også fejret med den nærmeste familie, og han havde en fantastisk 4-års fødselsdag med gaver og cupcakes.

fire års fødeseldag december

Briller

nye briller december
Jeg har fået briller. Et kæmpe hængeparti og et af mine mål for 2020. Jeg har i fem år godt vidst, at jeg skulle have briller. Jeg har forsøgt med linser, men det kunne mine øjne slet ikke. Og så har jeg ellers bare ladet stå til – i fem år. Men nu tog jeg mig sammen, og inden jul fik jeg briller.

Jeg skal virkelig vænne mig til det, og så ender det nok med, jeg prøver linser en gang til.

Julebag

Traditionen tro har vi i år også bagt julesmåkager. Det er altid hyggeligt, og en skøn familietradition, og mine niecer deltog også i år, hvilket var rigtig dejligt. Vi bagte brunkager, og de her børnevenlige vaniljesmåkager, som ungerne pyntede med glasur.

Juleaften

juleaften

Juleaften holdt vi hos mine svigerforældre. Vi skifter hvert år mellem at være med min familie og Hans-Kristians familie, så ingen bliver “snydt”. Vi var et reduceret antal i år på grund af situationen, men vi havde stadig en skøn aften, hvor børnene blev forkælet. Nu bliver udfordringen blot at få plads til alle de nye legesager.

Julemanden kom også på besøg, hvilket var et stort hit hos William. Lillesøster Emily blev dog lidt bange for den store røde mand.

Juledagene

pakkeleg jul

2. juledag blev brugt til julefrokost hos mine forældre. En hyggelig og afslappende dag med god mad og pakkeleg. Ellers har vi brugt juledagene på at spise rester og bygge LEGO og lege med alle gaverne, som børnene har fået.

første juledag december 2020

Den 27. december fik jeg nok af julemad, så der gik jeg tilbage på min sunde livsstil. Det har min krop virkelig brug for efter en december måned med småkager, lakridsjulekalender, risengrød osv. Jeg nyder alle de søde sager i julen, men nu har jeg simpelthen bare fået nok.

Endnu en gang glædelig bagjul til dig og rigtig godt nytår 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.