Et vellykket ammestop, der har givet bedre nattesøvn


Mandag i sidste uge stoppede jeg med at amme. Det blev heldigvis et vellykket ammestop, og endnu bedre, så har det givet os en bedre nattesøvn.

Derfor valgte jeg at stoppe med at amme

Jeg har hele tiden tænkt, at jeg ville amme i et års tid, men det blev altså kun til næsten ti måneder. Jeg valgte at stoppe af flere årsager, men primært fordi William bed mig tre gange i brysterne på en nat. Av! Men vigtigst af alt, så trængte jeg til at sove om natten.

Vi har haft en laaang periode med virkelig dårlig nattesøvn, og mit underskud var så stort, at jeg var ved at være desperat for at finde en løsning. Jeg har fået af vide, at det kunne hjælpe, hvis man stoppede med at amme om natten, men det har ikke lykkedes mig at stoppe med det. Det var som om, at hverken W eller jeg kunne finde ud af, at han gerne måtte amme om dagen, men ikke om natten. Det var noget rod, og gjorde kun nætterne værre. Så derfor fortsatte jeg med at amme både nat og dag indtil i sidste uge.

Sådan forløb mit ammestop

Efter W havde bidt mig, købte jeg dagen efter en sutteflaske samt modermælkserstatning, så han kunne få det i stedet for at amme. Og så allierede jeg mig med mine svigerforældre, for heldigvis var vi på ferie hos dem, og de indvilligede i at tage William om morgenen, hvis det havde været en hård nat, så jeg kunne få sovet. Det gjorde, at jeg ikke gav efter og begyndte at amme, da han ikke ville sove de første par nætter, fordi jeg vidste, at jeg kunne sove om morgenen. Og allerede på tredje natten havde han vænnet sig til kun at få sutteflaske, og han søgte ikke længere efter brystet. Og underligt nok, så sov han meget bedre om natten 🙂

Status på mit ammestop

Mit ammestop gik over al forventning, og det værste var, hvor ømme bryster jeg havde. De første tre dage var virkelig ubehagelige, men herefter er det blevet bedre og bedre for hver dag, og nu er smerten helt forsvundet. William vågner stadig en del gange i løbet af natten, men han falder for det meste hurtigt i søvn igen ved at få sutten eller lidt at drikke. Han får fortsat modermælkserstatning, en kopfuld til morgenmaden samt til godnat-grøden og så et par mundfulde af sutteflasken i løbet af natten.

Det er så dejligt at få sovet igen, og jeg tror på, at det kun bliver bedre og bedre fremadrettet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.