Interview med Olivia Rose – Opnå succes med et godt netværk

olivia rose opnå succes med et godt netværk

Et godt netværk er med til at give dig succes som selvstændig. Jeg kan ikke sige nok, hvor vigtigt det er for din forretning. Derfor har jeg talt med min veninde, Olivia Rose, om at opbygge et godt netværk online.

Læs også: Sådan opbygger du et professionelt netværk som selvstændig

Jeg lærte selv Olivia at kende over Facebook for cirka tre år siden, fordi hun ansøgte mig om venskab. Vi havde begge to lige taget springet og startet vores egen virksomhed, og efter at have skrevet sammen online, mødtes vi en dag på en café på Islands Brygge.

Siden dengang har vi holdt ved hinanden, og i dag ses og taler vi sammen meget ofte. Både om vores virksomheder, men også om alt muligt andet, som veninder nu gør. Jeg har lært Olivia rigtig godt at kende over de sidste par år, og hun er en af de personer, jeg kender, der er bedst til at netværke. Hun er udadvendt både online og i virkeligheden, og hun kender altid nogle, der kender nogle.

Olivia bruger sit netværk professionelt

Olivia er som sagt selvstændig, og har virksomheden Rose Media, hvor hun arbejder som rådgiver inden for sociale medier og visuel branding. Hun bruger sit store netværk dagligt i sin forretning, og det er især via Facebook, at hun kommunikerer med folk og netværker.

Jeg har talt med hende om at netværke på sociale medier, så du kan blive klogere på, hvordan du kommer i gang med at bruge dit netværk professionelt.

Hvordan har du opbygget dit store netværk?

Jeg startede for alvor med at opbygge mit netværk for syv-otte år siden. Da alle andre tilføjede folk til deres netværk på LinkedIn, så gjorde jeg det på Facebook. I dag er det en ting, som de fleste gør, men dengang rullede folk med øjnene, og mente at jeg var helt fra den, fordi jeg tilføjede helt fremmede mennesker. I dag er mange af mine vigtigste samarbejdspartnere og tætte venner, folk jeg kender igennem mine sociale medier.

Hvordan har dit netværk hjulpet dig som selvstændig?

Uden mit netværk var jeg aldrig kommet så langt, som jeg er i dag. Jeg siger det gang på gang… “Vil du frem, så netværk netværk netværk”. Du får så meget igen ved at give ud til dit netværk. Og da du ikke kan favne det hele selv, er det en god måde at finde folk på, som vil være gode at videregive visse opgaver til. Samtidig er det også ofte folk fra mit netværk, som hyrer mig ind til sparring og rådgivning, når de skal tage næste skridt i deres virksomhed.

Hvordan bruger du dit netværk aktivt?

Hvis jeg mangler hjælp til en opgave, bruger jeg mit netværk til at løse problemet. Jeg er hende, som altid kender en, som kender en, der kan hjælpe.

Hvordan kommer man i gang med at opbygge et netværk, hvis man starter fra bunden?

Start med at finde mennesker, som du kan læne dig op ad, og som vil inspirere dig. Og tilføj dem. Lad være med at sidde med hænderne i skødet og sige til dig selv “Ej, men det er også for meget – de kender mig jo ikke”. Alene i dag, har jeg tilføjet 10 nye personer til mit netværk. Udelukkende fordi de arbejder i den kreative branche, og fordi jeg uden tvivl, en dag vil kunne bruge dem eller omvendt.

Hvad er dit bedste tip til at kommunikere med folk online?

Plej dem. Det nytter ikke noget, at du tilføjer en masse mennesker, men så ikke siger et pip. Du kan f.eks. skrive “Hej mit navn er Olivia. Jeg har valgt at følge dig, fordi du simpelthen lyder så spændende, at jeg ikke vil undvære dig i mit netværk.” Så har du introduceret dig selv og åbnet op for samtalen. Og når de så senere laver nogle updates, så deltag aktivt i dem. Hold dig ikke tilbage.

Hvilke sociale medier virker bedst for dig?

Mine favoritter er uden tvivl Facebook og Instagram. Nu åbnede jeg lige min telefon for at se, hvilke andre medier jeg anvender, og har på forsiden af min mobil. Det er uden tvivl LinkedIn og Snapchat, der ellers fanger mine interesser. Jeg forsøger at holde det hele til et minimum. Jeg har selvfølgelig også installeret Twitter, Pinterest m.m. Men jeg forsøger ikke at anvende for mange forskellige, da jeg gerne vil gå i dybden med de vigtigste.

Hvordan bruger du de sociale medier til at styrke dit netværk og skaffe kunder til din virksomhed?

Jeg har virksomhedsprofiler på Facebook, Instagram og Linkedin. Det er utrolig vigtigt for mig at kunne skille tingene ad. Ganske enkelt af bitter erfaring. Hvis man ikke sætter tid til at lade op, så brænder du ud og ikke igennem. Derfor har jeg også en hjemmeside, hvor jeg forsøger at vippe mine kunder over fra mine sociale medier. Jeg sørger også for, at man får en lille personlig bid af mig og et indblik i min dagligdag, men uden at det bliver kedeligt og irrelevant. Det er ALTID vigtigt at sige til sig selv, “hvad kan mine følgere bruge dette opslag til”. For hvis det bare handler om mig, og hvad jeg har fået ud af det, jeg skriver om, uden at det kan berige andre, så er der ingen grund til at dele det ovre på mine business-sider.

Jeg skaffer mine kunder ved at være på, være aktiv og brænde igennem. Du ser og hører mig hele tiden, men jeg sørger for, at der er værdi i mine budskaber. I forrige uge ringede en ny kunde, og det første han sagde var: “Jeg ringer, fordi du er præcis den type, jeg har brug for. Jeg støder på dig alle steder på nettet.”

Vil du netværke med Olivia?

Jeg håber, du synes, det var inspirerende at læse interviewet med Olivia. Hvis du vil lære mere om den kreative og inspirerende kvinde, så kan du connecte med hende på Instagram her, Facebook her, LinkedIn her, og også besøge hendes hjemmeside rosemedia.dk her!

Bruger du dit netværk professionelt, eller skal du i gang med at opbygge det nu? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.