Sådan får du mere trafik til dine gamle blogindlæg


Du kender det sikkert godt, du har udgivet et blogindlæg, du deler det på dine sociale medier, og følger lidt med i, hvor meget trafik det får, og et par dage efter har du glemt alt om det, da du er i fuld gang med at udgive en masse nye indlæg.

Nyt indhold er selvfølgelig rigtig vigtigt på din blog, men du kan få ekstra meget trafik, hvis du også gør lidt ud af de gamle blogindlæg. Det er synd og spild af tid, hvis de bare går i glemmebogen, så derfor får du her syv steps til, hvordan du kan få trafik til dine gamle blogindlæg.

1. Installer pluginnet WP Last Modified

Google kan godt lide indhold, der er up to date, og for at Google skal lægge mærke til, at der er sket noget nyt i dit indlæg, kan du med fordel installere pluginnet “WP Last Modified“. På den måde vil der i dit indlæg stå, hvornår det sidst er blevet opdateret. Du kan se her, hvordan det ser ud i bunden af mine blogindlæg:

Sådan installerer du WP Last Modified:
1. Gå til “Plugins” –> “Tilføj nyt”. Søg efter Rahul Arora og installer pluginnet “WP Last Modified”.

2. Klik herefter på “Aktiver”.

3. Gå til “Installerede Plugins” og klik på “Settings”.

4. Sæt et flueben i “Check to activate” og sæt indstillingerne for pluginnet, som du ønsker. Klik herefter på “Save Changes”. Jeg har valgt, at datoen skal vises i bunden af mine indlæg med formatet dag-måned-år. Jeg har herudover valgt, at der skal stå “Sidst opdateret:” Til sidst har jeg sat flueben i, at teksten både skal vises i indlæg og på mine sider.

2. Opdater gammelt indhold

Når du har installeret “WP Last Modified” er det tid til at opdatere dit indhold.
Har du nogle ældre indlæg, der med lidt finpudsning stadig er relevante i dag? Måske har du også noget ældre indhold, der allerede får en del trafik, men hvor indholdet godt kunne trænge til en opdatering? Start med at kigge på disse indlæg, og opdater deres indhold, så det bliver aktuelt.

Sørg også for at opdatere dine ældre blogindlæg med links til nye blogindlæg. Det kan f.eks. være, at du på et tidspunkt har delt en opskrift på en banankage, og senere har delt en opskrift på en banandessert. Her er det jo oplagt at indsætte et link i begge blogindlæg, så de linker til hinanden.

3. Del igen på sociale medier

Du kan altså sagtens dele dine blogindlæg flere gange på de sociale medier. Hvis dine indlæg stadig er relvante, hvorfor så ikke dele dem på dine sociale medier igen. Måske har du fået nye følgere siden sidst, og da ens indhold aldrig vises til alle ens følgere, når man deler, er der helt sikkert nogle, der ikke så det sidste gang, du postede det. Hvis du gerne vil have, at det ikke skal være helt magen til dit tidligere opslag, så brug et andet billede og en anden tekst.

4. SEO-optimer

Er dine blogindlæg SEO-optimeret? Jeg har lavet en guide her, der viser dig, hvordan du nemt kan SEO-optimere dine indlæg, så der er større sandsynlighed for, at du får trafik fra Google.

5. Husk at redirecte slettet indhold

Når du går i gang med at kigge dine gamle indlæg igennem, kan det være, at du falder over nogle, som du gerne vil slette. Inden du sletter, skal du tænke dig om, da slettet indhold ikke ser godt ud på søgemaskinerne, og det kan derfor straffe din synlighed. Det er derfor en rigtig god idé at redirecte det gamle indhold, som du vil slette til noget andet indhold på bloggen. Dette gøres nemt med pluginnet “Redirection“. Når pluginnet er installeret, indsætter du det link, som du vil redirecte i “Kilde URL” og herefter indsætter du det nye link i “Target URL”. På den måde peger det gamle indlæg over til det nye indlæg, og herved bibeholder indlægget sin synlighed på Google.

6. Døde links

Google kan som sagt godt lide indhold, der er up to date, og derfor kan det være en god idé at sikre sig, at du ikke har døde links i dine gamle blogindlæg. Med døde links mener jeg links, som ikke længere eksisterer, og derfor er inaktive. Det kan f.eks. være, at du på et tidspunkt har linket til et par sko, men at disse sko ikke længere findes på den pågældende webshop. Når man klikker på linket, vil man derfor komme til en ikke-eksisterende-side, og det er derfor et inaktivt link. Du kan enten vælge at udskifte de døde links til nye links, så du altså opdaterer dit gamle blogindlæg, eller du kan lave et nyt blogindlæg, hvor du viser ti nye sko, og så redirecte det gamle blogindlæg hertil.

Det er et stort arbejde at holde øje med, hvilke links, der er inaktive, og derfor vil jeg anbefale, at du installerer pluginnet “Broken Link Checker“. Med dette plugin får du af vide hver gang, der er et inaktivt link eller billede på din blog, og det giver dig derfor mulighed for nemmere at opdatere dem.

7. Link til ældre indhold

En god måde at få trafik til dit ældre indhold er at linke til tidligere indlæg. Her er tre eksempler på, hvordan du kan gøre:

1. Du skriver et blogindlæg, som omhandler et emne, som du tidligere har skrevet om. Få flettet dette ind i dit nye blogindlæg og link til det gamle, så folk kan læse mere om emnet der. Ligesom jeg har gjort i dette indlæg under punkt 4, hvor jeg linker til mit tidligere indlæg om SEO.

2. Lav opsamlings-indlæg. Hvis du f.eks. har en madblog, kunne det være en idé at lave et nyt indlæg, hvor du linker til dine tidligere opskrifter. Lav f.eks. et indlæg, der hedder “Fem lækre sommerdesserter med jordbær”, og i dette indlæg linker du så til fem af dine opskrifter på jordbærdesserter. På den måde kan du hurtigt lave et nyt indlæg, uden at du behøver at lave nyt indhold, da du blot linker til indhold, som allerede eksisterer på din blog.

3. Relaterede indlæg. I bunden af mine blogindlæg viser jeg altid relaterede indlæg. Det er en god måde at få folk til at klikke sig videre til et andet indlæg på din blog.

Har du andre gode tips til, hvordan man kan få mere trafik til sine gamle blogindlæg?


Comments

11 svar til “Sådan får du mere trafik til dine gamle blogindlæg”

  1. Tak for et godt indlæg 🙂 Blogging er stadig ret nyt for mig, så det var en hjælp.

    1. Katrine Avatar
      Katrine

      Hej Mia. Tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du finder indlægget brugbart. Velkommen i blogland og held og lykke med din blog 🙂
      /Katrine

  2. Sikke et godt indlæg! Mit wp-tema har dog ikke “relaterede indlæg” som widget. Kan du anbefale et relevant plugin til dette?

    1. Katrine Avatar
      Katrine

      Tusind tak for det, Camilla 🙂 Prøv at tjekke pluginnet “Yet Another Related Posts Plugin”.
      https://wordpress.org/plugins/yet-another-related-posts-plugin/
      /Katrine

  3. Fantastisk indlæg. Som ny blogger er indlægget virkelig en hjælpende hånd. Tusind tak for det 🙂

    1. Hvilket kommentar plugin bruger du. Var slet ikke klar over at et af mine tidligere indlæg er kommet med på. Ikke at det gør mig noget. Er blot nysgerrig. Og er nu obs på at det kan fravælges 🙂

    2. Katrine Avatar
      Katrine

      Hej Jeannette. Mange tak for det. Dejligt, du kan bruge indlægget 🙂
      Jeg bruger kommentarfeltet i mit tema, og herudover har jeg installeret pluginnet CommentLuv, som gør, at læserne kan dele deres seneste indlæg. Jeg har lavet en guide til det her: http://xn--ljes-gra.dk/pift-din-blogs-kommentarfelt-op-med-commentluv/
      /Katrine

  4. Tak for et super godt indlæg Katrine.
    Det er virkelig relevant for mig, da jeg er igang med at rykke min blog Ringe i Vandet (og fire års indhold) fra wordpress.com til wordpress.org
    Det er lidt af et arbejde, og jeg har også brugt et år på at tage mig sammen til at komme igang, men nu hvor jeg endelig er gået igang og skal kigge alt mit indhold igennem, så er det bare super anvendeligt lige at have nogle af dine tips i baghovedet 🙂
    Rigtig god weekend.

    Mange hilsner
    Bettina

    1. Katrine Avatar
      Katrine

      Hej Bettina. Tak for din besked 🙂 Ja, det er et kæmpe arbejde at flytte en blog, er selv i processen. Jeg er glad for, at du kan bruge nogle af mine tips, og jeg ønsker dig held og lykke med flytningen og din nye blog. Jeg er sikker på, du bliver glad for WordPress.org – det er et rigtig godt system.
      De bedste hilsner
      Katrine

  5. Som altid er det gode og brugbare tips du kommer med Katrine. Det er helt kanon 🙂
    Jeg ved godt dette her er et ældre indlæg, men jeg faldt lige over et af kommentarerne om at bloggen er flyttet fra wordpress.com til wordpress.org
    Vil bare lige høre hvad forskellen er, og om du vil anbefale at rykke den over?

    1. Katrine Avatar
      Katrine

      Hej Kira. Tak for de søde ord 🙂 Så vidt jeg kan se, er din blog allerede på WordPress.org? På WordPress.com ligger din blog på WordPress servere, og du vil f.eks. ikke have mulighed for at installere plugins.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.