Har du prøvet at få risengrød lavet i sengen, hvor grøden har stået pakket ind i avispapir og dyner fra morgen til aften, før den serveres? Sådan gjorde man i gamle dage, og metoden sparer dig for både strøm og krampe i armen, da du slipper for at røre ligeså meget i risengrøden. Smart ik’?
Min mor har lært mig metoden, så jeg tænkte, at jeg lige ville dele denne nemme opskrift på risengrød på gammeldags manér med dig. Inden du kaster dig ud i det, skal du være sikker på, at du har tid til at lave den om morgenen og lade den stå hele dagen, inden du serverer den om aftenen 😊 Eller du kan lave den om aftenen og spise den til morgenmad.
Det skal du bruge til fire portioner risengrød:
2 1/2 dl. vand
250 g. grødris
7,5 dl. sødmælk
1/2 tsk. salt
Kanel
Sukker
Smør
Aviser, viskestykker, to håndklæder samt to dyner.
Evt. saftevand
Risengrød lavet i sengen:
1. Vandet bringes i kog, og når det koger, kommer du grødrisen i, og rører godt.
2. Når risene og vandet er godt udkogt, hælder du mælken i under omrøring. Der skal røres godt til, så grøden ikke brænder på.
3. Grøden skal op og koge, og herefter røres yderligere et par minutter.
4. Tag gryden af blusset og pak den godt ind i avispapir, viskestykker og håndklæder.
5. Pak herefter gryden godt ind i dynerne i din seng, og lad det stå og passe sig selv, til det skal spises om aftenen.
6. Grøden har nu stået pakket ind i dyner hele dagen, og det er tid til, at den skal spises. Men først skal den lige op på kogepladen og opvarmes under konstant omrøring.
7. Lige inden grøden serveres kommes saltet i, der røres et par gange og vupti, så er den klar til at blive spist.
8. Husk at servere med masser af kanelsukker og en stor smørklat smør. I min familie drikker vi altid rød saftevand til risengrøden, men det er jo smag og behag, om man er til det 🙂
Velbekomme og glædelig jul!
Læs også: Masser af juleinspiration til dig
Skriv et svar