Mine juletraditioner – Sådan fejrer jeg jul


Jeg elsker juletraditioner, og selvom mange af os har de samme traditioner i juletiden, så er der alligevel forskel på, hvordan julen fejres fra familie til familie. Jeg er vild med disse små forskellige traditioner, som vi har, for det er kun med til at gøre julen ekstra særlig.

Når jeg tænker på mine juletraditioner, vækker det glade minder, og det er netop disse minder, der er med til at gøre julen hyggelig og til noget, jeg ser frem til. F.eks. elsker jeg, når det er muligt for mig at starte juleaften med at se Disney Juleshow, jeg elsker at spille pakkeleg, og så skal der allerhelst både være flæskesteg og and på julebordet. Samtidig hører det også julen til at spise risengrød lillejuleaften, og så er den årlige julekagebagedag med min mor og Bedste samt julefrokosten med veninderne også noget jeg ser frem til hvert år.

Men selvom jeg elsker mine juletraditioner, så elsker jeg også at opleve nye ting, og derfor er jeg vild med måden, Hans-Kristian og jeg fejrer jul på. Vi har nemlig lavet vores helt egen tradition, hvor vi skiftes til at holde jul med hinandens familie hvert år. Vi har fejret jul sammen alle de år, vi har været kærester, pånær den allerførste jul. Vi er hos min familie det ene år, og hos Hans-Kristians familie det næste år. Jeg kan vildt godt lide, at vi gør det på denne måde, da jeg elsker forskellighederne i vores familier, og de juletraditioner som vores familier hver især har.

Generelt minder de to juleaftener meget om hinanden, men der er nu alligevel forskelle, der gør hver jul unik. Lige fra maden der serveres, til sangene der synges om juletræet. I min familie spiller vi f.eks. pakkeleg på selve juleaften, hvorimod de i Hans-Kristians familie først gør det 2. juledag. Samtidig er der altid “snyd og ballade” med mandlerne i Hans-Kristians familie, hvorimod der i min familie altid kun er en mandel, og størstedelen af gangene bliver den fundet af min onkel. Og der er ikke noget, der hedder, at børnene også skal have mandelgave. En mandel – en vinder 🙂

I år laver vi dog om på vores tradition, da vi skal holde jul med både mine forældre og Hans-Kristians forældre og lillebror heroppe i Stockholm. Jeg ved, at der er mange, der ikke kan forestille sig at holde jul på anden vis, end de plejer, men jeg elsker forskellighederne, og jeg er sikker på, at det bliver rigtig hyggeligt. Og så glæder jeg mig til at se, hvordan det bliver, når vi mikser vores forskellige traditioner sammen, og laver nogle helt nye juletraditioner i fællesskab.

Hvordan fejrer I jul i din familie?

Læs også: Fem tips til at holde jul i udlandet

6 Comments

 1. 8. december 2016 / 14:15

  Hej ???? Det lyder hyggeligt ????

  Vi gøre sådan iår så er det så Brian og mig og mine forældre og hans mor han far døde forrige år. Og så har vi aftalt vi køber 5 pakker som vi spiller rafle spil.

  Og næste år så er det med hans begge brødre og hele familien og rafle vi giver kun til børnen til de er 18 år .

  Kh Pernille

  • Katrine
   8. december 2016 / 14:28

   Det lyder da super hyggeligt 🙂 Dejligt, at I kan fejre jul med familien. Og cool med pakkeleg, det er også et stort hit hos mig!

 2. 8. december 2016 / 17:06

  Ja ikke ???? Det er også super hyggeligt ???? Og det er sjov selvom man voksne med pakke leg. Men så gider vi heller ikke julegave til hinanden men når det er med hans brødre så trækker vi så også en stykke papir med et navn på og så skal vi kun give det til den person og plus det andet????

  • Katrine
   8. december 2016 / 19:57

   Ja, det bliver man da aldrig for gammel til 🙂
   Vi har også skåret ned på julegaverne. I år har vi også trukket lod, så alle skal give en gave, og får en gave. 🙂

 3. 8. december 2016 / 19:16

  Pakkespil har vi kun på min fars side og med helt andre regler, end dem i min kærestes familie 😀 Det er sgu skægt med traditioner.

  – A

  • Katrine
   8. december 2016 / 19:56

   Ja, det er altså sjovt, hvordan vi gør tingene forskelligt fra familie til familie, og alligevel minder julen i de fleste danske hjem nok meget om hinanden trods alt 🙂 Lyder hyggeligt med to forskellige slags pakkespil.
   – K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.