Weekend fuld af julebag og julehygge med min Mutti

julebag
Brunkager, jødekager og finskbrød.

Det har været en dejlig weekend, hvor jeg har haft besøg af min Mutti. Hun ankom til Stockholm torsdag aften, og fløj tilbage til Danmark søndag eftermiddag. Weekenden har stået på masser af julehygge, og vi har både bagt jødekager, finskbrød og brunkager til juledagene.

Vores julebagedag er blevet en årlig tradition, hvor vi hvert år i december tager en dag ud af kalenderen for at bage julesmåkager til juleaften. Min Bedste plejer også at være med, men i år klarede min mor og jeg bagningen alene heroppe i Stockholm.

Vi er vant til, at min Bedste er småkage-eksperten i køkkenet, men jeg synes, at vi fik lavet nogle rigtig lækre julekager, selvom hun manglede. Vi brugte opskrifterne fra kogebogen “Frøken Jensens gode julemad”, som jeg helt sikkert godt kan anbefale 🙂

risengrød
En weekend med julehygge indeholder selvfølgelig også risengrød.

Se også: Opskrift på risengrød lavet på gammeldags manér

Jeg har længe haft en barnlig lyst til at lege med perler, og min mor var heldigvis let at overtale til at lege med, så der gik total barndom i den, og vi kreerede julehjerter, snefnug, julegaver mm. Så hyggeligt!

perleplader jul
Julepynt af perleplader

Det blev også til lidt shopping af babysager, så nu er vi vist ved at have alt klar, til når lillemanden melder sin ankomst. Må altså også indrømme, at jeg er ved at være godt utålmodig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.