En af de retter, vi laver meget for tiden, er denne nemme hverdagsret, der er koreansk. Den er hurtig at lave, hvilket er et stort plus i det travle familieliv. Den er meget smagfuld, og William på tre år elsker den også, og spørger tit: “Hvornår skal vi have kimchi?”
Ligesom vi i vores familie elsker at rejse og opleve andre kulturer, så elsker vi også at smage mad fra andre lande. Og især min mand, Hans-Kristian, der er den gode i køkkenet herhjemme, elsker at eksperimentere og prøve nye opskrifter.
Opskriften er til fire personer, og tager cirka 35 minutter at lave.
Hvad er kimchi?
Kimchi stammer fra Korea, og er en blanding af fermenterede grøntsager, og hovedingrediensen er kinakål. Det kan købes færdiglavet, så det er nemt at komme i retten.
Koreansk ret med udonnudler og kimchi
Ingredienser
- 250 g udonnudler
- 200 g kimchi
- 4 æg
- 140 g bacon
- 2 forårsløg
- 2 spsk smør
- 2 spsk soja
- 2 spsk sesamfrø
- 1 spsk rapsolie
Sådan gør du
- Skær forårsløgene i tynde ringe.
- Sæt vand over til nudlerne – følg kogeansvisningen på pakken.
- Rist sesamfrø på en pande og lad dem herefter køle af. (De skal bruges til servering.)
- Skær bacon i skiver (ca. en-to cm.), og steg det i en wok uden det bliver sprødt.
- Tilsæt nudler, kimchi, forårsløg, smør og soja i wokgryden. Lad det stå ved svag varme, så ingredienserne kan tage smag fra hinanden.
- Spejl æggene i lidt rapsolie. Blommen skal ikke være fast.
- Anret med spejlæg på toppen og drys de ristede sesamfrø ud over retten. Server gerne direkte i gryden.
Noter
Velbekomme 😊
Læs også: Opskrift på bønnesalat – sund og nem hverdagsmad
Har du andre tips til koreanske retter?
Skriv et svar