Opskrift på bønnesalat – sund og nem hverdagsmad

opskrift på bønnesalat

En af de retter jeg har lavet mest denne sommer, er denne sunde og proteinrige bønnesalat. Den smager fantastisk, og så er den virkelig nem at lave, se selv her:

Læs også: Sund luksus kyllingesalat med blåbær, avocado og chiafrø

Det skal du bruge:

600 g. grønne bønner – du kan både bruge friske og frosne.
250 g. cherrytomater
1 rødløg
En pakke bacon ca. 140 gram.
50 gram pinjekerner
Fire æg

Til dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan laver du denne nemme bønnesalat:

1. Start med at komme parmaskinken eller baconen i ovnen, og steg til den er sprød.

2. Kog æggene, så de bliver hårdkogte, kom dem herefter i koldt vand, pil dem, og skær dem ud i både.

3. Ordn bønnerne. Hvis du vælger friske bønner, så skyl dem godt, nip dem og kog dem i et par minutter. Hvis du vælger frosne bønner, skal du følge vejledningen på posen. Det er vigtigt, at de ikke er overkogte. Skyl bønnerne i koldt vand, når de er færdigkogte, og lad dem dryppe af i et dørslag.

4. Rist pinjekernerne på en pande med salt, så de bliver gyldne.

5. Skær tomaterne og løgene ud i skiver.

6. Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico og 1-2 fed hvidløg samt lidt salt og peber.

7. Sørg for, at bønnerne er dryppet godt af i et dørsløg og kom dem op i en skål sammen med tomater, løg og pinjekerner. Bland herefter dressingen forsigtigt i.

8. Læg salaten på et fad, og knus herefter bacon/skinke udover og pynt med æg på toppen. Bønnesalaten er nu klar til servering. Velbekomme 😊

Læs også: Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler hos mariasilje.dk


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.