En af de retter jeg har lavet mest denne sommer, er denne sunde og proteinrige bønnesalat. Den smager fantastisk, og så er den virkelig nem at lave, se selv her:
Læs også: Sund luksus kyllingesalat med blåbær, avocado og chiafrø
Det skal du bruge:
600 g. grønne bønner – du kan både bruge friske og frosne.
250 g. cherrytomater
1 rødløg
En pakke bacon ca. 140 gram.
50 gram pinjekerner
Fire æg
Til dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan laver du denne nemme bønnesalat:
1. Start med at komme parmaskinken eller baconen i ovnen, og steg til den er sprød.
2. Kog æggene, så de bliver hårdkogte, kom dem herefter i koldt vand, pil dem, og skær dem ud i både.
3. Ordn bønnerne. Hvis du vælger friske bønner, så skyl dem godt, nip dem og kog dem i et par minutter. Hvis du vælger frosne bønner, skal du følge vejledningen på posen. Det er vigtigt, at de ikke er overkogte. Skyl bønnerne i koldt vand, når de er færdigkogte, og lad dem dryppe af i et dørslag.
4. Rist pinjekernerne på en pande med salt, så de bliver gyldne.
5. Skær tomaterne og løgene ud i skiver.
6. Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico og 1-2 fed hvidløg samt lidt salt og peber.
7. Sørg for, at bønnerne er dryppet godt af i et dørsløg og kom dem op i en skål sammen med tomater, løg og pinjekerner. Bland herefter dressingen forsigtigt i.
8. Læg salaten på et fad, og knus herefter bacon/skinke udover og pynt med æg på toppen. Bønnesalaten er nu klar til servering. Velbekomme 😊
Læs også: Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler hos mariasilje.dk
Skriv et svar