Mums! Amerikanske pandekager til brunch er en sikker vinder, og der skal godt med Maple Joe sirup på. De kan også toppes med blandt andet blåbær, bananer og nutella.
Kender du det, når man rejser, og man forelsker sig i mad fra de destinationer, man besøger. Sådan har jeg det med pandekagerne her, som jeg med det samme elskede, første gang jeg spiste morgenmad i USA. De er et stort hit hjemme hos os, og især min mand har det med at forkæle os med dem i ny og næ 😊
Han har indvilget i at dele sin opskrift, så her får du opskriften på en omgang klassiske amerikanske pandekager, som helt sikkert vil imponere rundt om morgenbordet. Velbekomme.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 4 dl. hvedemel
- 3 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3,5 dl. sødmælk
- 1 æg
- 3 spsk. smeltet smør
- Smør til stegning
Sådan gør du
- I en stor skål blander du mel, bagepulver, salt, sukker og vaniljesukker sammen.
- Lav en fordybning i midten og hæld mælk, æg og smeltet smør i, og rør det hele sammen, indtil der ikke er flere “klumper” i dejen.
- Varm en stegepande op, lidt over middelvarme, og hæld ca. 1 dl. dej på panden. Det er vigtigt, at du fordeler dejen jævnt, da bagepulveret får det til at hæve.
- Tag pandekagen af, når den er gylden på begge sider.
- Server de amerikanske pandekager med sirup, gerne Maple Joe.
Hvilke retter har du forelsket dig i på dine rejser?
Se også: Opskrift på klassiske pandekager
Skriv et svar