Opskrift på pandekager – sprøde og lækre

opskrift på pandekager
I dag er det international pandekagedag, og det skal selvfølgelig fejres med hjemmebagte pandekager. Her får du en opskrift på pandekager, der er sprøde, som min mor laver dem. Mors mad er jo den bedste.

Se også: Opskrift på paleopandekager – Et sundere alternativ

Det skal du bruge til ca. 15 pandekager

5 dl. hvedemel
1/2 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
5 dl. mælk
En halv øl (Kan erstattes af mælk)
Smør til stegning

Sådan laver du pandekagerne

1. Pisk mælk, øl og mel godt sammen, indtil der ikke længere er nogle klumper i.

2. Bland sukker, salt, æg og vaniljesukker i og rør godt.

3. Varm en pande op og kom en klat smør på.

4. Hæld pandekagedej på panden, og bag den til den begynder at være lysebrun.

5. Vend pandekagen med en paletkniv, så den bliver lysebrun på begge sider. De skal ikke være brændte, men de må godt være sprøde. 🙂

6. Læg pandekagerne ovenpå hinanden på en tallerken og dæk med staniol, så de ikke bliver kolde.

7. Du kan servere pandekagerne med sukker og syltetøj, is, sirup eller nutella. Velbekomme.

Se også: Opskrift på boghvedepandekager – et sundere alternativ til morgenbordet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.