Fem tips til at holde jul i udlandet

 

holde jul i udlandet

Billedet er fra engang, hvor jeg holdt jul i Norge.

Drømmer du om at holde jul i udlandet, enten for at prøve noget nyt, opleve en anden kultur eller måske for at komme væk fra al juleræset, så har jeg samlet fem gode råd til dig her.

1. Valg af ferie

Inden du beslutter dig for, hvor du skal rejse hen, skal du tænke over, hvilken jul du gerne vil have. Er du helt ligeglad med tradionel julemad, ønsker du varme og sol, eller er du mere til hvid jul og masser af julehygge? Det er vigtigt, du har en idé om, hvilken slags jul du gerne vil have, inden du vælger en destination.

2. Undersøg destinationen hjemmefra

Inden du tager afsted så tjek destinationen for muligheder. Er der en restaurant, hvor de serverer julemad, eller er det et land, hvor de ikke rigtig fejrer julen. Sørg for at researche hjemmefra og find et sted, det passer til dine forventninger. Hvis du ønsker tradionel julemad, kan du også undersøge, om det er muligt selv at medbringe mad og drikke, der hvor du rejser hen. Du kan også vælge at prøve noget helt nyt og holde jul, som de gør i det land, du rejser til.

3. Afstem forventninger

Sørg for at afstemme forventninger med dem, du skal rejse med. Når I vælger at holde jul i udlandet, er det vigtigt at huske på, at julen ikke bliver den samme, som den I kender hjemmefra. Tænk f.eks. over, om der er nogle ting, som I ikke vil undvære juleaften, for måske er der nogle, der ikke føler, at det bliver rigtig jul, hvis de skal undvære pakkeleg eller ris a la mande.

4. Skær ned på gaverne

Når du holder jul i udlandet, kan det være en god idé at droppe julegaverne, da det er besværligt at skulle have med frem og tilbage, især hvis I rejser med fly. Hvis I alligevel synes, at det bliver for kedeligt uden gaver, kan I aftale, at alle kun skal give en gave. I kan f.eks. trække lod om, hvem der skal købe en gave til hvem, og hvad den skal koste. På den måde giver alle en gave, og alle får en gave. Jeg har også hørt om nogle, der kun tog julegaver med, som var så små, at de kunne være i en tændstiksæske. Det er nu også en ret sød idé.

5. Pak lidt jul ned i kufferten

Måske rejser du væk for at slippe for al juleræset, og synes, det er dejligt med en ferie helt uden jul. Men hvis du er bange for at savne julen derhjemme, så tag et eller andet julet med i din kuffert, så du kan komme lidt i julestemning alligevel. Det kan f.eks. være dit yndlingsjuleslik, en julebog, lidt julepynt eller noget helt andet, som du forbinder med jul.

Har du andre tips til at holde jul i udlandet?

Opt In Image
Rejsetips til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du rejsetips, gode råd og nyheder direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 30. november 2016 / 13:59

  Sikke nogle gode råd! Vi overvejer selv at tage en jul i udlandet næste år, så nu må vi se 🙂

  • Katrine
   30. november 2016 / 14:23

   Tusind tak for din kommentar, Cathrine 🙂 Er rigtig glad for at høre, at du kan bruge mine tips. Og hvor lyder det bare dejligt med jul i udlandet næste år 🙂 Jeg kan kun sige go for it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.