10 tips til en behagelig flyrejse

behagelig flyrejse

Her får du mine 10 bedste tips til at få en behagelig flyrejse, så du kan få en god start på ferien.

Læs også: Gode råd til dig der skal flyve alene

1. Undgå smerter i ørerne

Hader du at flyve, fordi du får ondt i ørerne? Jeg har selv prøvet at have voldsomme smerter i ørerne, når jeg har fløjet. Smerterne opstår især, hvis jeg er forkølet, men nu har jeg fundet en løsning på problemet med Earplanes ørepropper. Det første jeg gør, når jeg kommer op i flyet, er at placere Earplanes ørepropperne i ørerne, og jeg tager dem først ud, når flyet igen er landet. Udover at ørepropperne mindsker smerterne, så tager de også lidt af støjen fra flyet. Kan købes hos Matas til 85 kr.

2. Behageligt og varmt tøj

Der er ikke noget værre end at sidde i et fly, når tøjet generer, derfor rejser jeg altid i behageligt tøj. Det er en god idé at klæde dig i lag på lag, så du kan tage tøjet af og på afhængigt af, hvor varmt der er i flyet. Jeg kan godt lide at rejse med en cardigan, da jeg synes, det tit bliver køligt under flyveturen. Tænk også over dine smykker, bælte, sko osv., da det gerne skal være nemt at tage tingene af og på, når du skal igennem Security.

3. Nakkepude

Hvis du skal ud på en længere tur, hvor det kunne være dejligt med en lur, er det en god idé at investere i en nakkepude. Det giver dig en bedre mulighed for at sidde op og sove, og vil helt klart gøre din flyrejse mere behagelig.

4. Vådservietter

Det er dejligt at kunne tørre sine hænder af, før og efter man skal spise i flyet, og en pakke vådservietter kan derfor være en god idé at have med i håndbagagen. Hvis du skal ud på en længere flyrejse, kan du også medbringe nogle vådservietter, der er beregnet til at fjerne makeup, så du kan blive frisket op undervejs.

5. Hårbørste

Jeg kan godt lide at have en hårbørste og et par elastikker i min håndbaggage, så jeg altid kan få styr på garnet, som nemt kan blive filtret og uglet, når jeg rejser. Der findes specielle rejsehårbørster med spejl i, som kan klappes sammen, så de ikke fylder særlig meget i tasken, men jeg plejer nu bare at bruge en almindelig børste eller en kam.

6. Læsestof

For at slå tiden ihjel, når jeg rejser, hvad enten jeg venter i en lufthavn eller er ombord på flyet, så får jeg tiden til at gå med at læse et par blade eller en god bog. Kryds og tværs er også altid et hit, så jeg kan holde mig lidt i gang, i stedet for bare at sidde og glo ud i luften. Desværre er det jo ikke på alle flyrejser, der er mulighed for at se film.

7. Mad og drikke

Det er en god idé at undersøge, om der er mad og drikke ombord på din flyrejse, eller om du selv kan købe en sandwich med fra lufthavnen. Selvom der er mad og drikke ombord, kan det være en god idé at have lidt snacks, tyggegummi og en flaske vand med ombord, da der nogle gange godt kan gå lidt tid, før serveringsvognen kommer igennem flyet.

8. Beholdere til skønhedsprodukterne

Hvis du skal have skønhedssager med i håndbaggagen, så husk at de flydende af slagsen kun må fylde 100 ml., og at de skal være pakket i en gennemsigtig pose. Du må kun medbringe en pose på en liter pr. person, og en rejsetoilettaske kan derfor være en god idé.

9. En god letvægtskuffert

Jeg synes, en letvægtskuffert er en god investering, da du på den måde kan pakke mere, og samtidig skal du ikke slæbe lige så meget. Jeg vil også anbefale en kuffert, der kan køre “oprejst” på fire hjul, da du på den måde ikke belaster din ryg ligeså meget. Jeg har en god erfaring med Samsonite, men der findes også nogle i en billigere prisklasse, som helt sikkert også kan bruges.

10. Det blå sygesikringskort

Husk altid at have dit blå sygesikringskort med dig, når du rejser. Hvis du skulle blive syg giver kortet dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Det gælder i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Læs mere her.

Læs også: Fem tips til den gravide på flyrejsen

Har du andre gode tips til flyrejsen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.