Fem tips til den gravide på flyrejsen

tips til den gravide på flyrejsen
Skal du ud og flyve, mens du er gravid, så læs med her, hvor jeg giver dig mine fem bedste tips til gravide på flyrejsen.

Læs også: Gode råd til dig der skal flyve alene

Køb vand og mad med ombord

Tro mig, det er ikke sjovt at være gravid og sulten, mens du sidder i et forsinket fly i over to timer. Personligt blev min tålmodighed virkelig sat på prøve, da det skete for mig, og jeg ikke havde noget mad med ombord. Så jeg vil råde dig til altid at købe lidt mad og drikke i lufthavnen, som du kan have med ombord på flyet.

Invester i støttestrømper

Især på længere flyveture kan støttestrømper være en god idé, da du som gravid har større risiko for at få blodpropper. Ifør dig støttestrømperne, inden du går ombord, og behold dem på, til du er på landjorden igen.

Sid ved gangen

Hvis du har mulighed for selv at vælge, så vælg en plads ved gangen. På den måde kan du hurtigt og ugeneret komme på toilettet, og du kan strække dine ben lidt ud i gangen, hvis du trænger til det.

Bevæg benene

For at slippe for hævede ben og forebygge blodpropper, er det en rigtig god idé at bevæge dig på flyrejsen. Rejs dig gerne op og gå lidt frem og tilbage, og når du sidder ned, er det en god idé at vippe op og ned med fødderne. På den måde holder du gang i blodcirkulationen.

Tjek reglerne hos flyselskabet

Hvis din graviditet forløber uden problemer, vil du hos de fleste flyselskaber få lov til at flyve med dem frem til fire uger før din termin. Jeg anbefaler dog, at du altid tjekker med det enkelte flyselskab, da de kan have forskellige regler. Det er ikke farligere for dig at flyve tæt på din termin, men flyselskaberne vil gerne undgå komplikationer under flyvningen, som at du f.eks. går i fødsel.

Læs også: 10 tips til en behagelig flyrejse

Har du andre gode råd til gravide på flyrejsen, som jeg har glemt?

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.