Mini-rejseguide – Se Oslo på en dag

Operahuset i Oslo
Operahuset i Oslo.

Måske er du taget til Oslo med Oslobåden, og du har derfor kun en dag til at se byen, inden du igen skal ombord på færgen. Sådan en dag havde min kæreste og jeg i Oslo for et par år siden, og selvom en dag ikke er så lang tid, så nåede vi at opleve en masse. Så her får du min rejseguide til, hvordan du kan se Oslo på en dag.

Oslo Operahus

Operahuset ligger ud til vandet, faktisk tæt på Oslobåden, og er et besøg værd, hvis du er til sjov arkitektur. Du kan gå en tur på taget af Operahuset, og heroppefra har du altså en ret fin udsigt over byen og fjorden.

Oslo Domkirke

Tag et smut forbi den fine Oslo Domkirke, der oprindeligt hed Vor Frelser Kirke. Kirken blev indviet i 1697, og bruges i dag som Norges rigskirke, hvilket vil sige, at en lang række officielle kirkelige handlinger foregår her.

Det Kongelige Slot

I det centrale Oslo finder du Det Kongelige Slot, der fungerer som hovedresidens for Norges kongefamilie. Slottet er beliggende på Henrik Ibsens Gate 1.  

(Mine egne billeder af slottet blev taget, da det var under renovering, så jeg fandt lige dette fine billede på pixabay.com i stedet).

Oslo Rådhus

Oslo Rådhus er belliggende i centrum af Oslo, og foran indgangen finder du den cirkelrunde Fridtjof Nansens Plads.

Nobels Fredscenter

Tæt på Oslos Rådhus finder du Nobels Fredscenter. Her kan du gå på opdagelse på museet, der løbende har forskellige udstillinger, eller du kan blot gøre ligesom mig, og få taget et billede foran den fredelige bygning, mens du kaster håndtegn. 🙂

Aker Brygge

Jeg kan anbefale, at du tager en gåtur på Aker Brygge. Her er en hyggelig atmosfære, masser af både at kigge på, og så finder du også et shoppingcenter, hvis du er til den slags.

Mindesmærke Scandinavian Star

7. april 1990 brød skibet Scandinavian Star i brand, og i den forbindelse omkom 159 passagerer. I Oslo har man derfor opsat dette mindesmærke for at ære de omkomne.

Akershus Slot

Vi sluttede vores dag i Oslo af med en tur forbi Akershus Slot, der er en af de mest betydelige fæstninger i Norge. Udsigten var virkelig smuk heroppefra, så det var et smukt sted at afslutte vores dag i den norske hovedstad.


Har du andre gode rejsetips til Oslo?

Opt In Image
Inspiration til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du inspiration til dit morliv direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.