Rejseguide til Lund – Oplevelser for hele familien

lund domkirke
Lund er en dejlig by, der helt sikkert er et besøg værd, så jeg har lavet en lille rejseguide til den hyggelige svenske universitetsby.

Hvad skal du opleve i Lund, hvor skal du spise, og hvordan kommer du dertil? Få svaret i min guide lige her:

guide til lund

Med toget til Lund

Det er nemt at komme til Lund fra København. Det tager ca. 50 minutter fra Københavns Hovedbanegård til Lund station, og toget kører direkte. Stationen ligger centralt i byen, så det er nemt at komme rundt herfra til fods.

Læs også Rejseguide til Malmø

Lund Domkirke

Lund Domkirke er et sandt mesterværk og et imponerende byggeri, der tårner sig op midt i byen. Sørg for at tage et kig på det store astronomiske ur ved hovedindgagen, der viser månefaserne, og spiller en melodi to gange i døgnet. Det er virkelig specielt!

Lund domkirke Lund domkirke Lund domkirke

Lunds Universitet

Lunds Universitet er fra 1666, og er Sveriges næstældste universitet. Flere steder i byen støder du på flotte bygninger, der hører til Lunds Universitet, og byen er generel arkitektonisk smuk. Læg også mærke til de mange flotte brostensbelagte gader.

Lund universitet Lund universitet

Botanisk Have i Lund

I den centrale del af byen finder du Lunds botaniske have, der hører til Lunds Universitet. Her er der rig mulighed for en hyggelig gåtur blandt smukke blomster og planter.

Lund botanisk have Lund botanisk have

Kulturen i Lund

Kulturen i Lund er et kulturhistorisk museum, der er spændende og børnevenligt med en masse at udforske. De har mange forskellige udstillinger, og da vi var der, så vi blandt andet Pippi Langstrømpes legeudstilling samt udstillinger om kaffe, våben, design og strik.

Udendørs finder du et frilandsmuseum med bygninger og haver fra middelalderen og frem til 1930-tallet. Her er de også ved at bygge en sej legeplads.

Kulturen i Lund er et besøg værd for både børn og voksne, da børnene er tænkt ind i udstillingerne. I udstillingen om kaffe, var der f.eks. en legecafé, hvor børnene kunne lege, at de serverede kaffe og kage.

Læs mere på kulturen.com

kulturen museum børn kulturen pippi museum børn

Frokost i Saluhallen

En Saluhall er et sted med mange små madboder og restuaranter. Det findes i flere svenske byer, og jeg synes altid, det kan anbefales at spise i en Saluhall. Derfor prøvede vi også lykken i Lund, og vi endte på restauranten “Gamla Franska”, hvor vi spiste Moules Frites og drak et glas hvidvin.

gamla franska saluhallen lund gamla franska saluhallen lund

Italiensk is til dessert

Elsker du også hjemmelavet italiensk is, så kan jeg anbefale “1959 Gelateria”. Det smager virkelig lækkert!

1959 Gelateria 1959 Gelateria

Andre aktiviteter for børn i Lund

Der findes flere forskellige aktiviteter for børn i Lund, og vi valgte at besøge “Vattenhallen”, der er et videnskabsmuseum for børn. Stedet henvender sig dog primært til børn i alderen syv til 13 år. Læs mere her.

Vi fandt også en klassisk legeplads i Tunaparken, hvor der både var gynger, klatrestativ og en rutsjebane.

Herudover har jeg læst godt om vandlandet “Högevallsbadet”. Her skulle være mulighed for vandsjov for alle aldre, og om sommeren er der også en udendørspool. Læs mere her.

vattenhallen lund tunaparken legeplads

2 Comments

 1. 9. november 2018 / 12:46

  Hvor hyggeligt – elsker selv Göteborg og var der i sommers! De fritter ser fantastiske ud.

  – A

  • Katrine
   9. november 2018 / 14:57

   Ja, Göteborg er også på to do listen over steder, vi skal hen 🙂 Var der en gang på noget konference, men det var ikke meget, jeg fik set af byen.
   Ja, supergode fritter – kan virkelig anbefale en tur til Lund 🙂
   /Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.