10 tanker om at være nybagt mor

nybagt mor
Hvordan er det egentlig at være nybagt mor? Få svaret her, hvor jeg har skriblet 10 tanker ned om det.

1. Det føles som det mest naturlige i verden, og selvom det er så kort tid siden, at W kom til verden, så er det nærmest som om, at han har været her hele tiden.

2. At have ammehjerne eksisterer faktisk, ellers skyldes det måske den manglende søvn? Jeg er i hvert fald blevet endnu mere distræt og glemsom, end jeg var i forvejen, og har blandt andet formået at smøre Williams numse ind i sæbe i stedet for babyolie, hvilket først blev opdaget, da hans numse var meget klistret ved næste bleskift. Ups! Og forleden formåede jeg at booke flybilletter til de forkerte datoer…

3. Du vænner dig til at have gylp, mælk og tis på tøjet, og et bad med tid til hårvask føles pludselig som et kæmpe privilegie.

4. At planlægge kan man ligeså godt droppe, for nu er det baby, der sætter dagsordenen, og det kan virkelig være svært at nå noget til et bestemt tidspunkt.

5. Kold mad er det nye sort 😉 William har det i hvert fald med at blive utilfreds, lige når aftensmaden er serveret.

6. Tiden flyver hurtigere end nogensinde før, og tidsfornemmelsen forsvinder ofte. Dagene ligner meget hinanden, så om det er mandag eller torsdag er lidt svært at holde styr på.

7. I starten synes jeg, det var svært at vænne mig til, at jeg ikke både kunne være 100 procent kæreste, 100 procent mor og 100 procent husmor. Men for at være 100 procent til stede som mor, er jeg nødtsaget til at nedprioritere nogle andre ting. Det er lidt svært for mig, fordi jeg er vant til ”at kunne det hele”.

8. Det kan godt være, at der ikke er tid til at være til stede 100 procent som kæreste, men hold nu op, hvor er jeg bare blevet endnu mere forelsket i Hans-Kristian efter at have set ham i rollen som far. Shit, det er fantastisk!

9. Fra den ene dag til den anden blev jeg total usikker på mig selv, og det er vildt underligt pludselig at stå i en situation, hvor man har ansvaret for et andet menneske, og faktisk ikke er helt sikker på, at det man gør er godt nok.

10. Ligesom at jeg ofte føler mig usikker i min nye rolle som mor, så er jeg også ofte bekymret og nervøs. Det kan godt være svært at stole på sit instinkt, og jeg har godt nok skulle overvinde mig selv mange gange.

Læs også: Om at overvinde sig selv i rollen som mor

Hvilke tanker har du om at være nybagt mor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.