10 europæiske storbyer du kan besøge om foråret

Går du og overvejer, hvor du skal rejse hen til foråret? Så er en af de her 10 spændende europæiske storbyer måske noget for dig?

Amsterdam


Amsterdam er perfekt at besøge om foråret, hvor blomsterne springer ud alle vegne. Herudover regner det statistisk mindre om foråret i Amsterdam end resten af året, så der er rig mulighed for at vandre byen rundt i tørvejr eller slå sig ned i en af byens parker.

Zürich


Oplev Schweiz’ største by, Zürich, der ligger i naturskønne omgivelser ved Zürichsøen. Zürich byder på spændende bygninger og museer, og samtidig har du bjergene tæt på, hvis du ønsker en mere aktiv ferie.

Reykjavik


Hvad med et besøg i verdens nordligste hovedstad, Reykjavik? Her vil du kunne opleve smuk natur og spændende historie tilbage fra vikingetiden. Og så kan du selvfølgelig også opleve sprudlende gejsere, vandfaldet Gullfoss samt den fredede nationalpark Þingvellir.

Lissabon


Er prægtige palæer, stejle, smalle og snoede gader med hyggelige gamle huse noget for dig? Så skal turen gå til Lissabon. Byen myldrer også med grønne parker, og så er den kendt for sin fortovskunst med motiver skabt i farvede stenbelægning.

Edinburgh


Jeg er vild med Skotland, og Edinburgh er en virkelig hyggelig by med masser af fine ting at se. Du kan også nemt tage på tur til det smukke højland, hvor naturen er helt fantastisk. Eller hvad med et besøg på et skotsk whisky destilleri?

Berlin


Berlin er den perfekte destination, hvis du drømmer om en hyggelig kør-selv-ferie. Byen er fyldt med historie, og er perfekt at opleve i foråret, hvor der er noget at opleve for enhver smag, både når det kommer til kultur, shopping, mad og natteliv.

Stockholm


Jeg vil da også lige slå et slag for Stockholm. For en ting er sikker, byen er virkelig et besøg værd. Stockholm har mange forskellige bydele, der både byder på spændende kultur og arkitektur. Byen er fordelt på 14 øer og holme, hvilket er grunden til, at byen har fået kælenavnet, Nordens Venedig. Læs min rejseguide til Stockholm her.

London

Åh London. Hvad kan jeg sige? London er helt klart en af mine yndlingsbyer, og hvis du endnu ikke har været der, kan jeg kun sige, at du skal til at komme afsted. London er en by med utallige muligheder, og en storby, der er svær at blive træt af!

Paris

Lyder en romantisk forårstur ikke også skønt i dine ører? Paris byder både på hyggelige fortovscaféer, farverige macarons og det berømte Eiffeltårn. Foråret plejer at starte tidligere i Paris end i Danmark, og ofte kan du finde hoteller til fordelagtige priser på denne årstid.

Firenze

Oplev påsken i Firenze. Påsken er en af de største højtider i Italien, og det betyder fest i gaderne. Se f.eks. den gyldne vogn blive “sprængt i luften” på Piazza del Duoma påskedag, eller deltag i det berømte karneval i Viareggio. Du kan også tage til dragefestival i San Miniato den første søndag efter påske.

Hvilken storby drømmer du om at tilbringe foråret i? 

6 Comments

 1. 9. marts 2016 / 21:00

  Velkommen til Stockholm! Jeg har boet i Stockholm de sidste 4 år – og jeg er (læs: stadig) vild med byen. Det er jeg sikker på, at du også bliver!

  Til dem, der ikke tidligere har besøgt Nordens Venedig, kan et besøg varmt anbefales! Byen byder på masser af seværdigheder, skøn natur, god mad og rigtig dyre drinks. God fornøjelse!

  • Katrine
   9. marts 2016 / 21:06

   Tusind tak 🙂 Og hvor hyggeligt. Hvad siger du til at mødes en dag? Og ja, jeg er også sikker på, at jeg bliver helt vild med Stockholm. Jeg tjekkede lige din blog ud, og jeg er virkelig imponeret. Hvor er den bare fin, og hvor skriver du bare godt! Glæder mig til at følge dig i fremtiden.
   De bedste hilsner Katrine.

 2. 10. marts 2016 / 15:43

  Åh, Berlin!! Jeg drømmer om en forårstur til Berlin 🙂

  Jeg har været der før, for flere år siden, og denne gang vil jeg have mine to piger med. Jeg drømmer om at tage toget derned. Vi bor i Aalborg, og jeg har hørt, at det er SÅ nemt med toget.

  Har du været i Berlin?
  Kh. Katrine

  • Katrine
   10. marts 2016 / 21:18

   Ej, det lyder da som en vildt god idé. Kunne da være så hyggeligt at tage toget 🙂
   Ja, jeg var der for nogle år siden i foråret, og det var fantastisk. Jeg synes, det er en vildt hyggelig by, som har virkelig meget at byde på for hele familien. En spændende kultur og historie, lækker shopping og hyggelige parker osv. Håber, at I kommer afsted.
   Kh. Katrine

 3. 16. april 2020 / 14:39

  Ihh hvor er det skønne steder at drømme sig hen til i dette forår, hvor vi sidder hjemme og kun kan drømme os væk til smukke byer.

  Der er flere af byerne, der allerede er på listen, men også nye idéer til den interrail tur i foråret jeg har planer om.

  • Katrine
   Forfatter
   17. april 2020 / 22:05

   Fedt, at du kunne finde lidt inspiration Ja, jeg drømmer mig virkelig også væk. Det er som om, at når vi ikke kan, så får vi endnu mere udlængsel. Vi har sat alle planer på pause, men hold op, hvor det kribler i mig for at købe nogle flybilletter.
   Det lyder megafedt og spændende med interrail. Hvor har du planer om at tage til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.