Gode råd til at flyve med baby

flyve med baby
Williams første flyvetur – tre måneder gammel.

At skulle flyve med baby kan virke uoverskueligt, men det er det for det meste slet ikke. De fleste lufthavne samt personalet er gearet til små børn, og med disse gode råd, kan det ikke gå helt galt.

Læs også: Pakkeliste til en uges sommerferie med dit lille barn

Kom i god tid, men ikke for god tid

Jeg vil anbefale, at I er i lufthavnen cirka to timer før afgang. Det gælder om at komme i god nok tid til, at I ikke bliver stresset, hvis der er kø ved Security, og at I kan nå at amme og pusle inden afgang. Samtidig skal I heller ikke være der i så god tid, at I har for meget tid. Det er rarere at være derhjemme eller på hotellet end at sidde i en lufthavn med larm osv.

Bæresele eller klapvogn

Til de helt små er det en rigtig god idé at medbringe en bæresele i håndbagagen. Den er nem at bære barnet i, når I skal stå i kø og igennem Security, da du så stadig har begge dine hænder frie. Til de lidt større børn kan du låne en klapvogn i lufthavnen, som I må have med helt ud til gaten. Det er også muligt at høre dit flyselskab, om I kan medbringe jeres egen klapvogn, som I så afleverer ved gaten ved boarding, og får igen, når I stiger af flyet.

Undersøg lufthavnen hjemmefra

Der er forskellige regler og procedurer i de forskellige lufthavne, og det er derfor en god idé at tjekke op på det hjemmefra. I nogle lufthavne er der f.eks. en speciel check-in for børnefamilier. Ved at undersøge hjemmefra, ved du også, hvor der findes amme- og puslerum, hvilket sparer dig tid i lufthavnen. I Københavns Lufthavn finder du f.eks. et amme- og puslerum i “kælderen” ved O’Learys.

Lej en lift til de lange flyveture

Hvis I skal ud på en lang flyvetur, er der hos de fleste flyselskaber mulighed for at leje en lift, som barnet kan sove i under flyveturen. Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvor gammel babyen må være. Hos SAS er det f.eks. op til ni måneder, hvorimod det hos andre selskaber kun er til seks måneder. Husk at kontakte dit flyselskab og bestil liften på forhånd 🙂

Check-in og speciel bagage

Husk også at undersøge, hvilke krav der er, når du skal tjekke ind med speciel bagage (f.eks. barnevogn eller autostol). Ofte kan du nemlig ikke tjekke ind i self check-in, men skal i stedet over til flyselskabets skranke, hvor du så får udleveret et specielt bagagelabel. Hvis du har autostol med, får du også udleveret en pose, som du kan pakke den ned i. Herefter leverer du speciel bagagen i en seperat skranke til dette formål.

Tips til håndbagagen

Du skal uden tvivl have flere ting med i håndbagagen, når du flyver med en baby, end når du normalt rejser. Her er, hvad jeg anbefaler, at du medbringer:

  • Ekstra tøj: Jeg medbringer selv to ekstra sæt tøj til William, hvis uheldet skulle være ude.
  • Bleer: Hellere for mange end for lidt 😉
  • Stofbleer: De er både gode, når du skal amme, eller hvis du gerne vil give baby lidt fred og skærme dem lidt af fra omverdenen.
  • Tæppe eller dyne: Der kan være koldt både i lufthavnen og ombord på flyet, og så er det også hyggeligt for barnet, at det kan blive pakket lidt ind.
  • Sutter og suttesnor: En sut er et godt redskab mod ondt i ørerne under start og landing, så husk at tage nogle stykker med. En suttesnor sikrer, at sutten ikke bliver spyttet på gulvet.
  • Håndsprit: En nem måde at holde hænderne rene.
  • Engangsvaskeklude og vådservietter: Kan både bruges, når der skal skiftes, eller hvis der bliver gylpet osv.
  • Hue: Det kan være køligt på flyet, og der kab være træk fra aircondition, og så er det altså en god idé at give din baby en hue på hovedet.
  • Legetøj: Tag gerne yndlingslegetøjet med, så barnet har noget genkendeligt og hyggeligt at underholde sig med på turen.

Læs også: Pakkeliste – Håndbagage til flyveturen med en 1-årig

Pusletaske med madras

Det er virkelig praktisk, når man er på farten, at have en pusletaske med inbygget madras i. På den måde kan du nemt skifte dit barn alle vegne, og samtidig er det også mere hygiejnisk end at lægge barnet på de offentlige puslepuder. Du kan også bruge madrassen til at lægge barnet på, når I venter i lufthavnen. Det kan være ret tungt at skulle løfte hele tiden, og samtidig er det også rart for barnet at kunne ligge fladt ned. Jeg bruger selv min Ida Ising pusletaske til dette. Jeg medbringer tasken uden noget i, så den nemt kan bruges som pusleplads eller blot til at ligge på.

gode råd til at flyve med baby

Har du andre gode råd til flyveturen med baby?


Comments

2 svar til “Gode råd til at flyve med baby”

  1. Super godt indlæg 🙂 Jeg skal selv ud og flyve med min baby om en måned, vi skal helt til Florida, så jeg er også begyndt at planlægge hvad vi skal have med. Min datter er 7,5 måned på det tidspunkt, så vi skal også have babymad med – så det skal jeg lige tjekke om vi må have med igennem Security.
    Vi har de sidste 2 år fløjet med vores søn fra 2011, jeg vil anbefale andre at tage en paraply klapvogn (af en god kvalitet) med, og gerne helt op til gaten. Vi har desværre oplevet mange forsinkelser, og så er det godt at barnet har et sted at sidde, sove og være sig selv i menneske mylderet.

    1. Katrine Avatar
      Katrine

      Tusind tak, det er jeg glad for, at du synes 🙂
      Hvor fedt, at I skal til Florida, der er helt fantastisk! Jeg er især vild med Key West. Skal selv rejse til Californien med William, når han er otte måneder, og jeg har undersøgt, at det er muligt at have babymad med, så der burde ikke være noget problem der. Rigtig god fornøjelse!
      Ja, det er en rigtig god idé med en paraply klapvogn, hvis man skal ud på længere rejser eller f.eks. mellemlande.
      Kh. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.