Vores første tur i mødregruppe


Yay, i går havde W og jeg en dejlig oplevelse. Vi startede nemlig formiddagen med en tur i mødregruppe, og det gik over al forventning. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs omkring det, inden vi skulle afsted. For hvad ville de andre sige til, at jeg taler dansk, og hvordan mon William ville klare den?

Her i Sverige foregår mødregrupper eller forældregrupper, som det politisk korrekt hedder, anderledes end i Danmark. Heroppe har hver by jordemoder-klinikker, og det er både her, man går under sin graviditet og efter fødslen, og de afholder altså også forældregrupper. Der er otte møder i alt, der hver tager omkring en times tid pr. gang. Hvert møde har forskellige temaer, f.eks. førstehjælp, babymassage og noget omkring mad og søvn.

De opfordrer selvfølgelig til, at os i gruppen også mødes privat, og vi har allerede lavet en Facebookgruppe, hvor vi kan lave aftaler. Jeg kan rigtig godt lide konceptet med, at man mødes på jordemoder-klinikken, hvor der så hver gang er en jordemoder med til at stille og svare på spørgsmål. Hun er tovholder på gruppen, og det fungerer virkelig godt.

I går var vi fem mødre og fem børn samt jordemoderen Sofia. De andre børn er omkring tre måneder, så William er den yngste med hans syv uger. Trods hans unge alder, virkede han ikke specielt lille i forhold til de andre børn, men han er virkelig også vokset stærkt, og vejer 5,5 kg. Til gengæld kunne man godt se, at de andre børn kunne meget mere end ham, f.eks. både grine og pludre. Det var ret sjovt at se, hvad jeg har i vente med William, for inden længe kan han også disse ting, og jeg glæder mig helt vildt til at høre ham grine for første gang.

I dagens anledning havde jeg taget krigsmaling og anstændigt tøj på, hvilket var første gang siden juleaften, og det var nu egentlig meget rart at gøre lidt ud af mig selv, selvom jeg også nyder livet i joggingtøj og uglet hår 🙂 Alt i alt var gårsdagens formiddag altså en stor succes, og W var supernem og veltilpas under hele mødet. De andre mødre var virkelig også søde og imødekommende, og jeg glæder mig allerede til, at vi skal afsted igen om to uger.

3 Comments

 1. Amalie
  3. februar 2017 / 14:54

  Sådan fungerer forældregruppe også her i Hvidovre. Det er et super koncept og det har virkelig sammentømret min mødregruppe, at vi allerede lærte hinanden at kende imens vi var gravide. Vores børn er 2 nu og vi mødes fortsat allesammen ???? Håber I vil få lige så meget glæde af jeres forældregruppe ????

  • Katrine
   5. februar 2017 / 13:07

   Hvor dejligt at høre, at du havde en god oplevelse med din forældregruppe, og at I stadig har et godt sammenhold. Det lyder virkelig hyggeligt. Mange tak, det håber jeg også 🙂
   God søndag.

 2. Katrine
  5. februar 2017 / 13:07

  Hvor dejligt at høre, at du havde en god oplevelse med din forældregruppe, og at I stadig har et godt sammenhold. Det lyder virkelig hyggeligt. Mange tak, det håber jeg også 🙂
  God søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.