Tips til den lange køretur med din baby

tips til den lange køretur med baby

I går gik turen fra Danmark til Stockholm efter fem fantastiske uger, hvor vi har hygget med familie og venner, nydt den danske sommer og ikke mindst holdt en fantastisk barnedåb samt surprise-bryllup.

Jeg kan godt mærke, at jeg lige skal vænne mig til at være hjemme igen. De sidste fem uger har jeg haft hus og have til rådighed, og pludselig er jeg tilbage i vores lille lejlighed. Samtidig har W og jeg haft en masse mennesker omkring os, også i dagtimerne, og nu er vi alene igen, mens HK er på arbejde, så det føles lidt tomt, og samtidig har jeg ingen, der lige kan tage sig af William i løbet af dagen, hvilket jeg nød rigtig meget, da vi var i Danmark.

Vi besluttede os for at køre hjem, så vi kunne fylde bilen op med barnedåbsgaver osv. Det var første gang, vi skulle på sådan en lang køretur med William, og jeg var virkelig spændt på, hvordan det ville gå. Heldigvis gik det over al forventning, og vi kunne nøjes med fire pauser på den over 700 km. lange tur. Nedenfor har jeg skrevet lidt om, hvordan turen forløb samt nogle tips til, hvordan du får en god køretur med baby ud fra vores erfaringer.

Pas det ind med babys sovetid

Vi kørte fra Store Heddinge kl. 8 om morgenen, og havde med vilje holdt W vågen en ekstra time i forhold til normalt, mens vi pakkede. Det gjorde, at han sov, fra vi startede køreturen og næsten tre timer frem. På den måde nåede vi et godt stykke ad vejen, inden vi måtte holde første pause, så han kunne blive ammet og puslet.

Gør det nemt at pusle

På nogle tankstationer findes der puslebord på toilettet, men der kan ofte være lang kø. Herudover synes jeg, det er rart, at man blot kan holde ind på en rasteplads. Jeg er derfor rigtig glad for min pusletaske fra Ida Ising. Jeg bruger ikke tasken til at have noget i, men blot som pusleplads, når jeg er på tur. I tasken er der nemlig en madras med lagen, som jeg kan pusle William på alle vegne. Det sparede os for en del tid, at jeg kunne skifte ham på bagsædet af bilen på en rasteplads, i stedet for at vi skulle bruge tid på at finde et sted med puslebord.

Medbring en sutteflaske med vand

Der kan godt være lidt langt fra babyen bliver sulten og tørstig til næste holdeplads, og det er derfor en god idé at medbringe en sutteflaske med vand i. W blev meget beroliget, når jeg gav ham sutteflasken. Han fik lidt at drikke, og samtidig synes han, det var sjovt at have den i munden. Jeg brugte en af de sutteflasker, hvor babyen aktivt skal sutte, før end der kommer noget ud. På den måde sikrede jeg mig, at der ikke kom vand udover det hele, og så synes W altså også, at den er ret underholdende 🙂

Tag afsted i god tid

Vi var heldige, at vores køretur gik rigtig godt, men vi kunne ligeså godt være røget ind i en masse kø eller have haft en rigtig utilfreds baby, og så er det altså rart, at man er i god tid, så man kan holde de pauser, der er nødvendige uden at stresse.

Underholdning undervejs

Medbring sjove børnesange og hav yndlingslegetøjet inden for rækkevidde, så du kan underholde dit barn, for chancen for at baby sover hele vejen er desværre ret lille 🙂 Musik kan også hjælpe beroligende, prøv f.eks. klassisk musik, eller måske nogle der taler i radioen er et hit? Jeg sad på bagsædet sammen med W, mens Hans-Kristian kørte. På den måde kunne jeg nemt underholde ham, og han kunne hele tiden se mig, hvilket jeg tror var et stort plus.

Behageligt tøj

Sørg for, at dit barn har noget behageligt tøj på f.eks. en sparkedragt eller blot en bodystocking, hvis der er en god temperatur i bilen. William blev meget mere tilfreds, da jeg lod ham sidde i autostolen med bare ben og fødder. Jeg gav ham så et tæppe over, når han skulle sove, og det fungerede rigtig godt.

Det praktiske

Udover de sædvanlige ting, du har med dig, når du og baby er på farten, så vil jeg anbefale, at du husker et par håndklæder til at tørre hænder osv. i, affaldsposer til bleer samt vand, du kan bruge, hvis du får brug for at vaske mere af, end vådservietterne kan klare. Og nå jo, husk selvfølgelig også masser af håndsprit!

Læs også: Gode råd til at flyve med baby

Har du andre gode tips til den lange køretur med baby?

2 Comments

 1. 30. juli 2019 / 11:09

  Tak for et fint indlæg 🙂
  Hvad er Williams yndlings legetøj så, som underholdte ham på bilturen?
  Jeg synes min datter på 6 måneder er ved at være træt af sit legetøj. Det er ikke så spændende længere, som nye ting er 🙂
  Mange hilsner
  Bettina

  • Katrine
   Forfatter
   4. august 2019 / 07:25

   Hej Bettina.
   Tak for din kommentar 🙂
   Da han var 6 mdr, mindes jeg, at han godt kunne lide ting, som der kunne pilles ved, så det f.eks. sagde lyde eller drejede rundt og sådan. Har også god erfaring med at købe nyt legetøj, når vi tager på ferie, så der er noget nyt, der kan underholde på turen.
   Mange hilsner
   Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.