Mine første 48 timer i Sofia

Jeg har fra fredag til søndag brugt sådan cirka 48 timer i Sofia med Hans-Kristian. Vi nåede at gå over 55.000 skridt, spise masser af mad, ose og køre med både sporvogn, metro og taxa. Det var min første tur til Bulgarien, og lige her, kan du læse om min oplevelse:

Efter to flyveture, og en mellemlanding i München, ankom jeg til Sofia lufthavn, hvor der var virkelig stille og tomt. Jeg tænkte, at jeg var ankommet til en sovende by, men den tanke blev dog hurtigt ændret, da Sofia både byder på kultur, natur, shopping og lækker mad.

mig i sofia

Mad og drikke i Sofia
Bulgarsk mad minder en del om græsk mad, og da græsk mad er en af mine livretter, var jeg himmelrøgt over at få både calamari, græsk salat, humus mm. Herudover er det nemt at finde gode italienske restauranter, kaffebarer, kage, is og sushi til en god pris. Som en lille bonusinfo kan jeg fortælle, at en halv liter fadøl på en restaurant koster omkring 11 kr.

food sofia bulgaria

Shopping i Sofia
Sofia har flere storcentre med masser af lækre butikker i alle prisklasser, og på strøget, Vitosha Street, er der også mange butikker at finde med både lokale mærker, high street og luksusvarer. Umiddelbart var der ikke de store besparelser på tøjpriserne i forhold til herhjemme, men udvalget var stort.

shopping sofia

Kultur i Sofia
Sofia oser af kultur, og selvom butikkerne er fyldt med designervarer, får du stadig følelsen af, at du er i Østeuropa. Mange af bygningerne har slidte facader, der mangler gade belysning mange steder, og så kunne fortove og veje godt trænge til en kærlig hånd. Det har dog sin charme, at det hele ikke er poleret og perfekt, og selvom en del er slidt ned, så finder du også smukke bygninger, kunst og hyggelige markeder. Jeg var især imponeret over Aleksandâr Nevski-katedralen med guld på taget og det flotte teater nedenfor, hvor en ung kvinde spillede smukt på violin ude foran.

IMG_0352

IMG_0342

Natur i Sofia
Jeg er positiv overrasket over, hvor mange grønne områder og åbne pladser Sofia har, og jeg glæder mig til, at jeg skal gå lange ture i de mange parker, der fylder meget i bybilledet. Herudover er byen omringet af bjerge, hvor man kan vandre eller køre på ski om vinteren, og det er helt sikkert et stort plus i min bog.

natur sofia bulgarien

Infrastruktur i Sofia
Det koster under fire kroner at køre med sporvogn og metro, og det fungerer helt upåklageligt. Hvis man befinder sig steder, hvor de offentlige transportmidler ikke kører, for eksempel til og fra lufthavnen, så er det billigt at tage med taxa. Man skal bare lige sikre sig, at chaufføren ved, hvor man skal hen, inden man stiger på, og så skal man lige huske at tjekke, at det er en taxa med reelle priser.

Mit førstehåndsindtryk af Sofia er alt i alt rigtig godt, og jeg er helt sikkert positivt overrasket, og jeg glæder mig meget til at flytte derned til januar, så jeg kan udforske den hyggelige by endnu mere.

kultur sofia bulgarien

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.