På skiferie i Trysil med familien

skiferie i trysil med familien

Da årets skiferie med familien gik til Trysil i Norge, besluttede vi os for at tage med Oslobåden. Det gav os en afslappende start på ferien, og i stedet for at sidde i bilen den lange vej, kunne vi hygge os og spise god mad ombord på Pearl Seaways.

Udover min mand, jeg og vores 13 måneder gamle søn, William, var mine forældre også med. Vi boede i to Commodore Class-kahytter, hvor der var så god plads, at William kunne sove i en rejseseng, som vi lånte ombord. Super service, og jeg blev virkelig positivt overrasket over, hvor børnevenligt det er at rejse med Oslobåden.

skiferie i trysil oslobåden

Jeg havde lidt frygtet, at det kun ville være fest og farver, men der bliver virkelig gjort meget for, at børnefamilier føler sig velkomne. Personalet er rigtig imødekommende og hjælpsomme, du kan have børn med alle vegne, og der er højstole og børnevenlig mad i restauranterne. Herudover er der masser af mulighed for, at børnene kan blive underholdt ombord, og William elskede især boldrummet.

Læs også: Mini-rejseguide – Se Oslo på en dag

Familiehygge i sneen

skiferie i trysil med lille barn

Da vi ankom til Oslo, kørte vi ca. 220 km. nordpå til Trysil. Trods masser af sne, var vejene ryddet og fine at køre på. Det var en meget smuk tur med sneklædte grantræer langs vejen.

I Trysil havde vi lejet en hytte i området Fageråsen med kort afstand til liften. Det var derfor nemt, når der skulle køres på ski. I nærheden lå også hotellet Radisson Blu Mountain Resort, hvor der både var restauranter, en bager og en spa-afdeling, som vi benyttede os af den ene eftermiddag, hvor vi nød at blive varmet igennem i boblebadet og dampbadet.

William er stadig for lille til at køre på ski, så derfor skiftedes vi til at passe ham. Han synes heldigvis, det var mægtig sjovt at lege i sneen og køre på kælk. En skiferie med en 1-årig kan altså sagtens lade sig gøre. De skal dog pakkes godt ind, og så er det en fordel med flere hænder til at passe, så alle har mulighed for at løbe på ski.

På ski i Trysil

skiferie i trysil norge

Trysil er Norges største skiområde, og har løjper for enhver smag. Du finder både børneområder med grønne piste, lange blå skovløjper, stejle sorte bakker og alt derimellem. Det levede fuldt op til forventningerne, og var noget større, end jeg regnede med. Pistene var rigtig gode, og det var et sjovt sted at køre. Vi var dog lidt uheldige med dårlig sigtbarhed på toppen.

Jeg kan anbefale, at I tager en pause fra løjperne ved Knettsetra, hvor I kan spise en god frokost ved pejsen, tage på vaffelstue og få en vaffelmenu eller drikke en kold øl på stedets pub.

Ferieplanerne blev ændret

oslobåden med et lille barn

Vi havde planlagt at køre hele vejen hjem, da Oslobåden ikke sejlede den lørdag, vi skulle hjem. Efter at have taget Oslobåden til Norge, valgte vi dog at booke kahyt til hjemturen også. Vi tog derfor hjem en dag før planlagt, hvilket var den helt rigtige beslutning for os. Det var meget mere behageligt end en 10 timers køretur med et lille barn, der hurtigt bliver utilfreds over at sidde i autostolen.

Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Oslobåden, der er den perfekte transportløsning, når I rejser som familie. Vi havde i hvert fald både en god, hyggelig og afslappende ud- og hjemrejse, der gjorde skiferien endnu bedre!

Læs også: 10 tips til skiferien i Norge med en 1-årig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.