10 tips til skiferie i Norge med en 1-årig – Sådan får I en god ferie

skiferie 1-årig norge trysil

Hans-Kristian, William, jeg og mine forældre har lige været på en hyggelig skiferie i Trysil i Norge. William fyldte 13 måneder, da vi var afsted, og her giver jeg mine 10 bedste tips til, hvordan du får en god skiferie, når du har en 1-årig med 😊

1. Rejs med Oslobåden

Vi havde stor succes med at rejse med Oslobåden, der gav os en god start og afslutning på ferien. For os var det meget mere afslappende og hyggeligt end en 10 timers køretur i bil med William, der ikke er specielt begejstret for at sidde i autostolen ret længe ad gangen.

2. Handl ind hjemmefra

Norge er et dyrt sted at handle, så det kan være en fordel at handle ind hjemmefra. Det er især en god idé at medbringe øl og vin, men husk at tjekke, hvor meget du må have med. Vi havde også en del madvarer og bleer med, som viste sig godt at kunne betale sig rent økonomisk.

3. Husk en kælk

William var for lille til at stå på ski, men han elskede at blive trukket rundt på kælken 🙂 Udover, at han havde det sjovt, så var det også en nem måde at transportere ham på i sneen. Sørg for at vælge en kælk, der passer til barnets alder.

4. Tag “barnepiger” med

Vi havde mine forældre med på skiferien, hvilket var rigtig hyggeligt, og samtidig var det dejligt at have nogle ekstra hænder til at passe William. På den måde kunne vi skiftes til at løbe på ski, og det gav også mulighed for, at Hans-Kristian og jeg kunne køre bare os to sammen, hvilket var virkelig fedt.

5. Bo tæt ved liften

Det er et stort plus at bo tæt ved liften og pisterne, så du kan spare tid på transporten frem og tilbage. Hvis I hurtigt kan komme til og fra skiområdet, er det meget nememre at skiftes til at passe den lille, så alle kan nå ud og løbe på ski.

6. Pas på kulden

Vær opmærksom på, at små børn ikke må være ude i for mange minusgrader. Ifølge netsundhedsplejersken.dk må børn under to år ikke sove i koldere temperaturer end minus 10 grader, da de ikke kan mærke og reagere på om de fryser. Små børn kan godt være ude og lege i sneen, men husk at holde øje med, om de kan holde varmen.

7. Lav indendørsaktiviteter

Det kan blive rigtig koldt i Norge, og det kan derfor være bedst at blive indenfor, hvor det er varmt. Det er derfor en god idé at undersøge, hvad der er af indendørsaktiviteter i området. Da vi var i Trysil, var vi f.eks. en tur i spa, og William nød at plaske rundt i det varme vand.

8. Hytte vs. hotel

Vi valgte at bo i en hytte sammen alle fem, hvilket var rigtig hyggeligt. Samtidig føltes det som et hjem, hvor der var plads til at vi kunne sidde i både sofaerne og ved spisebordet, og det var dejligt, at der var plads til, at William kunne piske rundt. Herudover var det et stort plus, at vi selv kunne lave mad og vaske tøj. Det gode ved at bo på hotel er, at I bliver vartet mere op, og på mange hoteller i skiområderne er der også mulighed for afterski, at gå i pool og lave andre former for aktiviteter.

9. Dobbelt op på vintertøj

Jeg vil anbefale, at I tager to sæt vintertøj med til krudtuglen. Hvis det ene sæt bliver vådt, er det rart, at der er noget at skifte med, mens det andet sæt tørrer. Vi havde stor glæde af at give William en tyk ulddragt på indenunder flyverdragten, så han kunne holde varmen, når han sad stille på kælken. På længere strækninger fik han også et tæppe over sig, men hvor meget de skal pakkes ind, afhænger selvfølgelig af, hvor koldt det er.

10. Det er ikke, som det plejer

Vær klar over, at en skiferie med en 1-årig højst sandsynlig ikke bliver, som de skiferier I plejer at tage på. De små kan ikke være ude så længe ad gangen, og I må som voksne skiftes til at løbe på ski og til at babysitte. Når det er sagt, så kan det sagtens lade sig gøre at tage på skiferie med små børn, og jeg vil hellere løbe mindre på ski end slet ikke at løbe på ski. Husk også, at der ofte sker uventede ting, når I rejser med børn. William blev f.eks. syg, da vi var i Trysil, og derfor valgte vi at tage hjem en dag før planlagt.

Har du været på skiferie med små børn, og hvordan gik det?

Læs også: Mini-rejseguide: Se Oslo på en dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.