TBEX for første gang? – Få den ultimative guide her


i juli måned deltog jeg på min første TBEX, der blev afholdt i Stockholm, og det var en virkelig god oplevelse. Inden jeg tog afsted, var jeg meget usikker omkring, hvad det gik ud på, hvordan det hele foregik osv. Og jeg har derfor lavet en guide til dig, der skal på TBEX for første gang.

Læs også: Det bliver en vild uge til TBEX blogkonference i Stockholm

Hvad er TBEX?

TBEX er en konference for rejsebloggere, der foregår tre gange om året i henholdsvis Europa, USA og Asien. I år foregik TBEX Europe i Stockholm fra den 14. – 16. juli, og det var et supergodt arrangement, hvor der var masser at lære og opleve. Læs mere om TBEX her.

Hvorfor skal du tage på TBEX?

Du skal tage med på TBEX, hvis du gerne vil netværke med andre rejsebloggere fra hele verden, møde mulige samarbejdspartnere og samtidig få masser af inspiration og tips og tricks til din blog. Og så skal du selvfølgelig også tage med, hvis du gerne vil have nogle sjove dage, hvor du oplever en masse, og lærer en del om det lands kultur, som TBEX foregår i.

Fem ting du skal gøre inden TBEX

Visitkort
Jeg vil anbefale dig, at du får lavet nogle visitkort, som du kan tage med. Udover dine personlige oplysninger og oplysninger omkring din blog, er det en god idé at have et billede af dig selv på visitkortet. Der er rigtig gode chancer for at få givet en masse visitkort ud, og hvis der er billede på dit visitkort, er der større chance for, at folk kan huske dig.

Kontakt andre bloggere
Inden du tager til TBEX, kan det være en god idé at tale med andre bloggere, der også skal deltage. I kan aftale at mødes på destinationen, følges derhen, eller du kan spørge tidligere deltagere om råd og vejledning. Jeg nød selv rigtig godt af, at jeg kunne spørge andre blogggere, der havde deltaget på TBEX før, og samtidig aftalte jeg at mødes med et par bloggere inden åbningsfesten, så jeg ikke skulle tage derhen helt alene.

Overblik over bloggen
Sørg for at have lidt styr på dine facts omkring bloggen, inden du tager afsted. Hvem er dine læsere, og hvor mange sidevisninger har du? Hvad er formålet med din blog, hvorfor har du den, og hvilken vej vil du gerne gå i? Det er en god idé at gøre sig disse tanker, så du ved, hvad du skal sige, hvis potentielle samarbejdspartnere spørger dig, og samtidig er det også god viden for dig selv, som du kan bruge, når du skal forbedre din blog.

Meld dig på ture før og efter konferencen
Selve konferencen foregår over tre dage, men både før og efter konferencen, er der masser af ting, du kan deltage i. Sørg for at tilmede dig disse oplevelser og ture i god tid, da de hurtigt bliver fyldt op, og da der er deadline for tilmelding. Du kan både tilmelde dig Pre-BEX events, som foregår inden konferencen og FAM trips, som er ture, du kan komme på både før og efter konferencen.

Hav styr på programmet
Sørg for at have styr på, hvad der foregår, hvornår. Programmet er fyldt med spændende ting, og det vil jo være ærgerligt at gå glip af noget. Du kan evt. printe programmet ud hjemmefra, eller skrive ned, hvad du gerne vil deltage i, og hvornår det foregår. Undersøg sessioner og speakere hjemmefra, så du ved, hvad du vil høre på selve konferencen. Du kan jo altid lave det om, men det er en god idé at sætte sig ind i, hvilke sessioner, der passer til din blog og dine udfordringer, så du får mest ud af konferencen.

Jeg mødte mange søde bloggere, blandt andet de to tvillinger fra shinimichi.com.

Fem gode råd, når du er på TBEX

Tjek velkomstpakken
Jeg hørte om flere, der havde smidt deres velkomstpakke ud, uden rigtigt at kigge i den, og det gjorde altså, at de gik glip af et VIP-kort til seværdigheder i Stockholm, et 72-timers togkort med mere. Derfor er det vigtigt, at du altid gennemgår velkomstpakken grundigt, så du ikke går glip af vigtige ting.

Vær social
Der er rigtig god mulighed for at netværke med andre bloggere samt virksomheder til de forskellige sociale events, der afholdes under TBEX, så jeg kan kun anbefale dig at tage med til disse. Sørg dog for at være frisk dagen derpå, da det virker useriøst, hvis du er alt for træt, eller har tømmermænd til selve konferencen.

Hold fri fra bloggen
Det er vigtigt, at du tager en masse billeder, og måske også laver nogle små videoklip under TBEX, men herudover anbefaler jeg, at du holder fri fra bloggen. Det er et presset program på TBEX, og det er vigtigere, at du er til stede, end at du sidder med hovedet begravet i computeren, fordi du skal lave et blogindlæg.

Vær ærlig omkring din blog
TBEX er også for nybegyndere og for dig, der endnu ikke har så mange følgere. Der er et meget blandet publikum på TBEX, og jeg mødte mange, der som mig selv, har en lille blog. Og det er bestemt ikke noget at være flov over. Alle starter et sted, og bare det, at du deltager, viser, at du gerne vil noget mere seriøst med din blog. Så vær ærlig omkring din blog og dine udfordringer med den, på den måde kan folk bedre hjælpe og vejlede dig.

Spørg løs
Speakere og sponsorere er på TBEX for at hjælpe dig, og de vil rigtig gerne svare på spørgsmål, rådgive og hjælpe. Respekter, at der er mange, der gerne vil have fat i dem, så tag ikke al deres tid. Spørg i stedet, om du må få deres visitkort og skrive til dem med flere spørgsmål efter konferencen. Jeg er næsten sikker på, at de alle vil sige ja.

Jeg er klar til TBEX-åbningsfesten på Haymarket by Scandic.

Fem ting du skal gøre efter TBEX

Hold kontakten med andre bloggere
Hold kontakten med nogle af de bloggere, du lærte at kende ved at connecte på de sociale medier, eller send dem en mail og sig tak for sidst. Det er også en rigtig god idé at begynde at like, kommentere og dele deres blogindlæg. I kan jo aftale, at I “Synes godt om” hinandens ting for på den måde at hjælpe hinanden med at nå flere læsere.

Blog om dine oplevelser
Du oplever og lærer en masse på TBEX, så hvis det er relevant for din blog, er det en rigtig god idé at skrive om det. På den måde viser du dine læsere, at du gør noget for at forbedre din blog, og måske kan du også inspirere dem gennem din nye viden?

Brug dine notater
Efter konferencen er du garanteret super inspireret, og har en masse idéer til, hvordan du kan forbedre din blog, og det er jo superfedt og en følelse, som jeg selv elsker. Men efter lidt tid er du tilbage i hverdagens trummerum, og du glemmer alle de gode tips og idéer, som du fik. Derfor er det en rigtig god idé at bruge din notater fra konferencen hurtigt efter, den er slut. Skriv de vigtige ting ned, som du lærte, og gem dem, så du har dem til senere brug. Det er også en god idé at få implementeret dine nye idéer ret hurtigt efter konferencen, da der ellers er stor sandsynlighed for, at de går i glemmebogen.

Kontakt virksomhederne
Mødte du nogle virksomheder, som er relevante for din blog at samarbejde med, så send dem en mail med dit media kit efter konferencen. Beskriv, hvorfor du synes et samarbejde med dem er relevant, og hvad de kan få ud af det. Gør det gerne hurtigt efter konferencen er slut, så der er større sandsynlighed for, at de kan huske dig.

Brug early bird-rabatten til næste TBEX
Efter du har været på din første TBEX, ved du, om du har lyst til at deltage på den næste konference, og hvis du gerne vil det, så benyt dig af early bird-rabatten. I slutningen af hver TBEX bliver næste års konference annonceret, og samtidig får du mulighed for at tilmelde dig med en god besparelse inden en bestemt dato.

Kunne du tænke dig at deltage på TBEX, eller har du allerede været afsted?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.