Opskrift på vaniljekranse – som min oldemor lavede dem

opskrift på vaniljekranse
Hvert år i julen mødes min mor, min Bedste og jeg for at bage julesmåkager og lave konfekt, og det bliver altså først rigtig jul, når de mange vaniljekranse er pakket i kagedåser. Vaniljekranse er min absolut yndlings julesmåkage, så derfor synes jeg lige, at jeg ville dele min opskrift med jer, som er helt tilbage fra min oldemor.

Læs også: Opskrift på risengrød lavet i sengen

Det skal du bruge til en portion vaniljekranse:

1/2 kilo hvedemel
375 gram smør
1/4 kilo sukker
125 gram mandler
1 æg
Kornene fra en stang vanilje
En stor tsk. vaniljeessens
Lidt hjortetaksalt

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skold mandlerne og smut dem. Herefter skal de hakkes fint.

3. Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt.

4. Lav “pølser” af dejen med en kødhakkemaskine eller en bollesprøjte.

5. Form “pølserne” til kranse, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt, at der er afstand imellem kransene, da de udvider sig, når de bages.

6. Bag vaniljekransene i ca. syv minutter. De skal kun være gyldne, så hold godt øje med, at de ikke får for længe. Bagetiden afhænger fra ovn til ovn.

7. Når du tager dine vaniljekranse ud ad ovnen, anbefaler jeg, at du lægger dem på en rist, hvor de kan køle af. Sørg for, at de er kolde, inden du kommer dem i kagedåser.

TIP! Lav dejen dagen før du skal bage vaniljekransene for det bedste resultat.

opskrift på vaniljekranse

Læs også: Masser af juleinspiration til dig

Opt In Image
Inspiration til dig

Som tilmeldt på mit nyhedsbrev får du en pakkeliste, der hjælper dig med at pakke til dit lille barn. Herudover får du inspiration til dit morliv direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.