Den her banandessert er altså virkelig simpel, og den kan også sagtens bruges som morgenmad eller et mellemmåltid i løbet af dagen. Den er nemlig både sund og nem at lave.
Det skal du bruge til en portion:
En banan
Kanel
En håndfuld hasselnødder og solsikkekerner
Sådan gør du:
1. Skær bananen i skiver, og kom den i en frysepose, og læg den i fryseren. Dette kan med fordel gøres noget tid inden, du skal lave selve desserten.
2. Rist hasselnødderne og solsikkekernerne ved at putte dem i ovnen ved 180 g. i ca. 8-10 min. (Skallen skal begynde at falde af). Vend dem rundt et par gange, mens de er i ovnen.
3. Når nødderne er færdige, tager du dem ud, og lægger dem på et rent viskestykke, som du gnider nødderne i, så skallen falder af. Lad dem herefter køle af.
4. Når nødderne er kolde, tager du bananskiverne ud af fryseren, og kommer dem op i en skål sammen med de ristede nødder.
5. Til sidst drysser du med kanel, og serverer med det samme, så bananerne stadig er kolde.
TIP! Du kan med fordel komme nogle bananer i fryseren og lave de ristede nødder klar på forhånd, sådan at du altid hurtigt kan lave desserten, når du bliver lækkersulten.
Skriv et svar