Mangler du en god opskrift på hjemmebagte boller med speltmel til morgenbordet, så se med her, hvor jeg deler en lækker opskrift med dig. Bollerne er nemme at bage, men de skal hæve af to omgange, så man skal have lidt tålmodighed. Jeg synes dog, disse boller med speltmel er værd at vente på.
Se også: Opskrift på paleopandekager
Det skal du bruge til 24 boller med speltmel:
6 dl. lunken vand
1 æg
1 pakke gær
En stor sjat olivenolie
2 spsk. honning
1 stor tsk. groft salt
500 g. spelt mel
600 g. hvedemel
Lidt mel til æltning
Sådan gør du:
1. Først opløser du gæren sammen med vandet og saltet.
2. Herefter kommer du æg og honning i, og blander det rundt.
3. Kom olie og mel i skålen, og ælt det sammen med de andre ingredienser.
4. Når dejen er æltet godt sammen, lader du det hæve i skålen med et vådt viskestykke over i en time.
5. Når dejen er hævet, tager du den ud af skålen, og ælter den igen og former bollerne.
6. Bollerne lægges på to bageplader med bagepapir. Læg et vådt viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i en time.
7. Efter en time er bollerne færdighævet, og de kommes i ovnen på 200 grader i 15 min.
8. Når bollerne er færdigbagt, tages de ud af ovnen og køles lidt af, inden de spises eller kommes i poser.
Velbekomme 🙂
Se også: Opskrift på sundt paleobrød uden mel
Skriv et svar