Når det er svært at finde en rytme med sin baby


William nærmer sig de otte måneder, og vi er endelig ved at finde en rytme ham og jeg. Siden han var cirka halvanden måned gammel, har det været en kamp at få ham til at falde i søvn. Vi har heller ikke haft nogle fast rytme, da det var meget forskelligt, hvornår han var træt og sulten. Men uden at jinxe noget, så virker det altså til, at vi nu endelig har fundet en rytme, der gør, at han falder i søvn omkring kl. 19.30 hver aften 🙂 Her er lidt tanker om, hvorfor jeg tror, det har ændret sig.

Mad tre gange om dagen

At vi har fundet en rytme, skyldes helt klart, at han er begyndt at få rigtig mad tre gange om dagen. Det har også gjort, at han tager sine lure i løbet af dagen nogenlunde samtidig hver dag. Han er dog stadig ikke nem at få til at sove lur, selvom han er vildt træt, og det kræver ofte, at jeg vugger ham i mine arme, eller går rundt med ham i bæreselen, før end han vil sove. (Jeg glæder mig til at forkæle mig selv med massage, når vi rejser til USA på næste lørdag).

Han sover lure så tidligt som muligt

Herudover prøver jeg at få ham til at sove lure så tidligt på dagen som muligt, og helst ikke efter kl. 16.30. Når klokken så runder syv om aftenen, er han virkelig træt, og så plejer vi at amme omkring kl. 19.30, hvorefter han falder i søvn, og er lige til at putte i seng uden problemer (for det meste).

Soveritual

Det er som om, der lige skal falde ro på William om aftenen, før han vil amme, så jeg har lavet et lille soveritual, hvor vi ligger i sengen sammen, og hører noget afslapningsmusik, mens jeg nusser ham på ryggen, indtil han falder til ro. Det plejer at få ham til at slappe af, og så ammer han, og falder i søvn kort tid efter.

Næste step er så at få ham til at sove igennem. Han vågner stadigvæk mange gange om aftenen og natten, så jeg håber snart, at det også vender 🙂

Hvordan fungerer det hjemme hos jer, når jeres barn skal sove?

2 Comments

 1. 11. august 2017 / 16:20

  Søvn er så meget en gåde med de der børn!
  Min datter sover 2-3 lure i løbet af dagen nu, hun bliver 11 måneder på mandag, om aften sover hun omkring kl 20-21.00. Jeg putter hende når hun er træt, jeg ammer hende typisk i søvn og så sover hun til kl. 7-8.00 næste morgen. Det er så nemt, meeeeeen min søn på næsten 6 år, pyha det er en anden snak. Han sov kun hvis vi vuggede ham i søvn i vores arme, i dag kan han ikke sove uden os. Jeg frygter lidt at vi gjorde ham en bjørnetjeneste, da vi vuggede ham i søvn i vores arme.
  Min sundhedsplejerske sagde at babyer først begynder at have rytmer, når de er over 9-10 måneder 😉 før det er det mere bare en dag af gangen, vi har taget det hele afslappet her anden gang.
  Rigtig god weekend 🙂

  • Katrine
   12. august 2017 / 10:40

   Ej, hvor lyder det dejligt med din datter. Jeg ser virkelig frem til, at W sover igennem 🙂 Og ja, jeg tror helt sikkert også, det er dumt, at vi vugger W i søvn – det startede da han var omkring 1,5 mdr. hvor han græd og græd hver aften, og først faldt til ro, når vi vuggede ham. Jeg har planer om at tage kampen op og vænne ham fra det, når vi kommer hjem fra ferie i september, så må vi se, hvordan det kommer til at gå… Jeg er så dårlig til, at se ham ked af det, og så er det nemmere at tage ham op, men det er jo også virkelig en ond spiral…
   Også rigtig god weekend til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.