Anmeldelse af oscarvinderen Jeg er stadig Alice

jeg_er_stadig_alice
Foto: SF Film

Inden jeg flyttede til Sofia, nåede jeg til pressevisning på “Jeg er stadig Alice”, der handler om professoren, Alice Hovland, der er lykkeligt gift og har tre voksne børn. I en alder af 50, begynder hun pludselig at glemme ord og aftaler, og kan pludselig heller ikke finde vej på den sædvanlige løbetur. Det viser sig, at hun har tidlige tegn på Alzheimers, og både Alice og familien bliver nu sat på en alvorlig prøve, for at få tingene til at fungere.

Julianne Moore har hovedrollen i filmen, og hun har både vundet en Oscar og en Golden Globe for sin præstation, hvilket er fuldt fortjent. Hun spiller rollen som den Alzheimers ramte, Alice, formidabelt, og man glemmer fuldstændig, at hun “bare” spiller en rolle. Hun formår at få hårene på armene til at rejse sig, og er virkelig overbevisende. På rollelisten ses blandt andet også Kristen Stewart og Alec Baldvin, og deres præstationer er også fremragende.

Filmen er både rørende, skræmmende og livsbekræftende, og jeg får helt en knude i maven igen, nu hvor jeg skriver denne anmeldelse. Jeg vil virkelig anbefale dig at tage ind og se denne smukke film, men husk kleenex og en at holde i hånden.

Se traileren til Jeg er stadig Alice her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.