Om at være en nedtrykt selvstændig

En tur på Stevns hjælper altid på humøret.
En tur på Stevns hjælper altid på humøret.

Ind imellem glemmer jeg at mærke efter og lytte til de signaler, som kroppen og underbevidstheden sender mig. Jeg kører bare videre i hverdagens trummerum uden at stoppe op. Sådan en periode har jeg lige haft, hvilket har resulteret i, at jeg har gået rundt og været lidt nedtrykt, uden at jeg har haft en fornemmelse af, hvorfor.

Efter en weekendtur hos familien i Danmark med masser af hygge og gode snakke er mit humør blevet bedre. Og jeg har fundet ud af, hvad mit dårlige humør skyldtes. Jeg har ladet mig selv være asocial for længe. Som selvstændig i et nyt land har jeg glemt at komme ud og møde nye mennesker, og jeg har begravet hovedet i computeren heroppe i Stockholm, og fokuseret på at få en succesfuld forretning op at køre i stedet for at have det sjovt. Det har gjort mig demotiveret og indelukket.

Som person duer jeg ikke til at stræbe efter et mål, for mig er det selve processen, der er sjov og motiverende. Jeg skal være i kontakt med andre mennesker og bruge mine kreative sider, og ikke gå efter et økonomisk mål. Det er helt forkert for mig, men som selvstændig, hører man konstant om, hvor vigtigt det er at lægge et budget, sætte et mål for, hvor meget man skal tjene om et, to og tre år osv. Og selvom det ikke har været min intention at fokusere på økonomien, har det fyldt for meget i min hverdag, og jeg har glemt mig selv lidt. Penge er ikke, og har aldrig været drivkraften for mig. Jeg er ikke selvstændig for at blive rig, jeg elsker at være selvstændig, fordi det giver mig frihed til at gøre, som jeg vil, og fordi jeg godt kan lide at hjælpe andre mennesker.

Jeg er en social person, der bliver inspireret af at være sammen med andre, og ikke af at kigge på tal og tænke over, hvordan jeg skal få min næste kunde. Det havde jeg glemt for en stund, hvilket resulterede i, at min introverte side har vundet indpas, og humøret og kreativiteten er derfor langsomt dalet. Men det er slut nu.

Jeg har kastet mig over et nyt og sjovt projekt, som jeg længe har drømt om at starte op, og jeg vil fokusere min tid som selvstændig på at have det sjovt og tage nogle chancer. Selvfølgelig ikke med hovedet under armen, men uden at tænke for meget over økonomien i det. Derfor har jeg også besluttet, at jeg vil ud af lejligheden og arbejde, og jeg har allerede talt med en anden dansk selvstændig om at arbejde nogle dage om ugen på hendes kontor.

Når man bor i et andet land, skal man selv gøre en indsats for at få et socialt liv og et netværk, det kommer ikke af sig selv. Det lykkedes mig i Sofia, der fik jeg både et arbejde og nogle gode venner. Og nu er tiden kommet til, at jeg skal op på hesten her i Stockholm også, og ikke bare se dagene rulle forbi. Jeg er sikker på, at en kontorplads ude i byen er et godt sted at starte, så jeg kan komme ud og netværke med andre mennesker, i stedet for bare at sidde herhjemme i lejligheden alene hver dag…

♡ Katrine

7 Comments

 1. 6. juli 2016 / 13:13

  Kram til dig.
  Et kontor fællesskab lyder som en rigtig god idé????????????

  • Katrine
   7. juli 2016 / 08:49

   Ja, ik’? Jeg tror også, at det er en god idé 🙂

  • Katrine
   7. juli 2016 / 08:49

   Tusind tak for det 🙂

 2. Rebeca
  6. juli 2016 / 19:50

  Det lyder som en rigtig god idé. Inden du kom til det med kontorfællesskabet i indlægget, tænkte jeg, at jeg ville foreslå det. Det skal nok blive godt ☺️

  • Katrine
   7. juli 2016 / 08:48

   Tak søde. Og ja, det bliver helt sikkert godt at prøve noget nyt og komme lidt ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.