Nem opskrift på broccolisalat med bacon og pinjekerner

broccolisalat med bacon og pinjekerner

Når jeg står i køkkenet, skal det være nemt og hurtigt, men stadig lækkert. Derfor er denne broccolisalat med bacon og pinjekerner blevet en af mine favoritter – den smager godt, er supersund, og så tager den ikke særlig lang tid at bikse sammen.

Opskriften er til to personer.

Det skal du bruge:

500 g. broccoli
En pakke bacon i skiver – ca. 140 g.
50 g. tranebær
25 g. pinjekerner
0,5 dl. yoghurt naturel
2 spsk. kvarg eller skyr
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
Lidt citronsaft

Sådan gør du:

1. Start med at stege en pakke bacon til det bliver sprødt. Jeg plejer selv at komme det i et fad og ind i ovnen, da det ikke sviner ligeså meget som på en pande. Når det er færdigstegt, lægger du det på en tallerken med lidt køkkenrulle på for at opsuge det overskydende fedt.

2. Skær broccolien ud i mundrette stykker og kom dem op i en skål. Hæld kogene vand over broccolien og lad det stå i fem minutter. Hæld herefter vandet fra og skyl broccolien i koldt vand. Du kan med fordel bruge et dørslag.

3. Rist pinjekernerne til de bliver gyldne på en middelvarm pande med lidt salt. Du kan også med fordel lade dem køle af på lidt køkkenrulle.

4. Bland yoghurt og kvarg/skyr sammen i en skål med 1/2 tsk. salt og 1 tsk. sukker.

5. Smag til med lidt citronsaft, så dressingen får den ønskede balance mellem sød og syrlig.

6. Bland dressingen sammen med broccoli, tranebær og pinjekerner, og knus det sprøde bacon ud over. Rør det hele forsigtigt sammen, og voila, så er der serveret.

Velbekomme 🙂


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.