Powerkvinder – smykkedesigneren Mai Manniche fra Jewlscph

Jeg har stor respekt for folk, der vælger at følge sine drømme, og har selv en masse drømme og ambitioner, som jeg gerne vil føre ud i livet. Men hvordan følger man egentlig sin drøm, og kaster sig ud i det? Det vil jeg finde ud af, og har derfor snakket med nogle superseje powerkvinder, som deler ud af deres vej til drømmene. Den første, jeg har snakket med, er smykkedesigneren Mai Manniche, der står bag smykkefirmaet Jewlscph.

Mai_manniche_powerkvindejpg

1. Hvad er en powerkvinde for dig?
– Det er en kvinde, der tør kaste sig ud i livet, følge sine drømme og det hendes hjerte banker for. Uanset om det er i arbejds sammenhæng eller privat. Det er vigtigt, vi følger vores drømme, og husker vi KAN ALT, hvis vi tror på det og kæmper for det.

2. Hvad fik dig til at følge din drøm, og hvordan turde du at at kaste dig ud i det?
– For mig er det altafgørende, at jeg har et liv, jeg er glad for, og ens arbejde er jo i den grad ens identitet. Jeg har altid elsket alt med smykker og været dybt fascineret af ædelsten og design, samtidig med jeg er drevet meget af kommunikation, og smykker kommunikerer jo helt vildt meget, de siger rigtig meget om ens personlighed. Derfor blev jeg nødt til at kaste mig ud i min drøm, og se om jeg kunne gøre det til min levevej. Jeg tænkte ikke meget over det og gjorde det bare. Man skal passe på med at tænke FOR meget over det hele, det kan nemlig gøre, at man så ikke tør.

3. Hvordan kom du i gang som selvstændig?
– Meget nemt – jeg fik et CVR-nummer, og så var jeg i gang. Og så begyndte jeg ellers at sælge til mit netværk, kontakte dem der kunne hjælpe mig – og simpelthen bare gøre det. Arbejde 24/7 og kæmpe for det.

4. Hvordan fik du idéen til at gøre det, du gør?
– Jeg har altid elsket alt med smykker, så det var helt naturligt for mig. Jeg er ikke gået selvstændig, fordi jeg bare vil være iværksætter med anything – det er smykkerne, der er min passion, og derfor jeg er gået selvstændig.

5. Hvad gør du for at holde gejsten og motivere dig selv?
– Jeg husker på, hvor heldig jeg er, at jeg kan arbejde med min passion, OG at jeg samtidig kan arbejde tæt sammen med dem jeg elsker aller højest: min familie. Jeg har jo firmaet med min bror, og min mor er meget inde over både i forhold til daglig sparring, men også fordi vi har kontorer i samme ejendom. Vi deler tre etager med hendes firma på Blegdamsvej – i stuen er vores butik, på 1. sal er der kontorer. OG så motiverer det mig HELT VILDT, når jeg kan se, hvor stor en forskel smykkerne gør for den enkelte kvinde – understreger hendes stil og ofte også er et symbol på kærlighed, og dermed kan et smykke noget helt helt andet og meget mere værdifuldt end den sidste nye modetendens.

6. Hvor får du din power fra?
– Fra troen på at ALT løser sig – og så fra mit kærlighedsværn: min familie.

7. Hvad er din største udfordring?
– Hmm det er svært at sige – for der opstår hele tiden udfordringer på vejen. Det vigtigste er så, at man ikke lader sig slå ud og hellere finder en løsning. For der ER løsninger på alt – det gælder bare om at finde dem.

8. Hvad er dine styrker?
– Min vilje og arbejdsomhed – jeg knokler for det, og tror på det! Jeg KAN, Jeg VIL, jeg SKAL!

9. Har du måtte give afkald på noget for at følge din drøm?
– Nope, det synes jeg på ingen måde – tværtimod synes jeg mit liv har så meget indhold, fordi jeg netop følger min drøm. Den dag man mener man giver afkald på noget – den dag skal man finde på andet at lave.

10. Hvad gør du for at få din hverdag til at hænge sammen?
– Jeg prioriterer i min kalender, hvad er vigtigt, og hvad er mindre vigtigt. Jeg sørger for hele tiden at blive bedre til at give opgaver og ansvar fra mig – og fokusere på mine egne styrker og få andre til at fokusere på deres. Uden et stærkt team kommer vi ingen vegne.

11. Har du sat dig et nyt mål, og hvordan vil du opnå det?
– Jamen USA er da klart mit mål, jeg ved at smykkerne vil være et hit derovre, og der skal de også nok komme en dag. 7, 9, 13.

12. Har du et råd til andre kvinder, der gerne vil følge deres drøm ligesom dig?
– Ja, gør det. Lad dig ikke begrænse af noget og kast dig ud i din drøm. Følg dit hjerte – du har kun et liv. Men vær også bevidst om, at livet som selvstændig er en livsstil – det er ikke “bare” et arbejde fra kl. 9-17. Så har du mand, børn osv., så er det vigtigt med deres opbakning også. Men når det er sagt, så har man som selvstændig også en helt anden frihed og glæde ved arbejdet. Du arbejder for dig selv, og har ikke en chef, der ånder dig i nakken. Arbejdet giver mening på en anden måde. Og vær ikke bange for at bruge dit netværk.

13. Du har jo selv designet et powersmykke, vil du fortælle lidt om det?
– POWERsmykket er en kombination af hjerte, peace og kvindetegn i et – som symbol på kvinders styrke. Både fordi vi skal huske vores egen styrke, og vi kan det, vi vil – men også fordi vi skal huske at være der for hinanden – kvinder er kvinder bedst.

Hvis du kunne tænke dig POWERsmykket, eller vil give det til en sej kvinde i julegave, så køb det lige her.

Vil du vide mere om Mai Manniche, så følg hendes blog her, eller tjek hende ud på Instagram på @maimanniche_jewlscph

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.