Med panden mod muren

Sofia-med-panden-mod-muren

Jeg har nu boet i Sofia i syv dage, og det er derfor blevet tid til et lille postkort. Jeg må sige, at det har været en hektisk uge med mange udfordringer og nedture, men vigtigst af alt, så er det dejligt at bo sammen med Hans-Kristian igen, og det nyder jeg virkelig meget.

I weekenden var vi blandt andet ude at spise en hyggelig middag med vores roommate, Naveen, på restaurant Background i centrum af Sofia. Vi bor midlertidigt i en lejlighed som Hans-Kristians virksomhed har stilt til rådighed, indtil vi finder vores eget sted, og her bor Hans-Kristians engelske kollega også. Hun er heldigvis rigtig sød.

Desværre har det ikke været en nem opgave at søge om opholdstilladelse og blive tilmeldt et jobcenter. Bulgarien er et meget bureaukratisk land, og alt foregår på bulgarsk. Thank God for Google Translate, og tolken som vi har fået hjælp at et par gange. Desværre er intet løst endnu, og jeg er blevet nødt til at få den europæiske hjælpeorganistation SOLVIT med indover, da jeg pt. står med panden mod muren, og ikke ved, hvordan jeg skal komme videre. Jeg er bestemt ikke god til at føle mig magtesløs og uretfærdigt behandlet, men jeg giver ikke så let op, og lige nu ser det heldigvis ud til at gå den rigtige vej.

Hvis du nogensinde står i en situation i et EU-land, hvor du virkelig ikke ved, hvordan du skal løse et problem, så kan jeg godt anbefale dig at tage kontakt til SOLVIT. Du får hurtigt en dansk sagsbehandler tilknyttet, og de virker meget hjælpsomme og professionelle. Så jeg er ved godt mod hernede i Sofia, selvom jeg har været oppe i det røde felt mange gange de sidste par dage. Jeg lover at komme med en status på udfordringerne, så snart, der er nyt i sagen.

♡ Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.