Lækker græsk mad – 15 ting du skal spise i Grækenland

græsk mad du skal spise i grækenland
Jeg elsker græsk mad, og maden og de hyggelige tavernaer er helt klart en af grundene til, at Grækenland er en af mine favoritdestinationer. Her i indlægget har jeg udvalgt 15 af mine græske favoritter, som jeg synes, du skal bestille, når du besøger Grækenland.

Læs også: Rejseguide – Familieferie på den græske ø, Kalymnos

Men først lige et tip!
Når du spiser i Grækenland, kan jeg anbefale dig at bestille forskellige små retter, som I kan deles om ved bordet. Disse småretter kaldes for Mezé, og det er lidt som at få serveret tapas bare med lækker græsk mad i stedet.

1. Calamari


Calamari er friturestegte blæksprutter, og min ultimative favorit, når det kommer til græsk mad. Jeg spiser det stort set hver dag, når jeg er på ferie i Grækenland.

2. Baklava

Baklava er måske verdens bedste kage! Den smager sygt godt. Det er en sød kage med nødder, og jeg vil anbefale dig at bestille vaniljeis til.

3. Græsk salat


Den klassiske græske salat hører sig selvfølgelig til, når du er i Grækenland. Du vil helt sikkert opleve, at tomaterne smager meget bedre, end dem vi køber hjemme i supermarkedet.

4. Skodalia

Skodalia er en hvidløgsdressing, der smager så fulgene synger 🙂 Spis den til hjemmebagt brød eller som tilbehør til dine calamari.

5. Tzatziki

Den græske dressing, som jeg tror de fleste af os kender. Den er inbegrebet af klassisk græsk mad, og skal selvfølgelig nydes på en græsk taverna.

6. Saganaki

Saganaki er paneret, friturestegt ost, når det er bedst. Mums mums mums!

7. Dolmades

Dolmades er små ruller af vinblade med risfyld. Det er forskelligt, hvad der er i, og du kan både få dem med og uden kød.

8. Loukoumades


Loukoumades minder af udseende om æbleskiver, men smager mere af kanel. Det er en skøn græsk dessert, som serveres med græsk honning, og det smager drønlækkert!

9. Stegte auberginer

Stegte auberginer er sprøde og smager fantastisk. Det må du ikke snyde dig selv for at prøve!

10. Græsk yoghurt med honning

Den klassiske morgenmad græsk yoghurt med honning spiser jeg stort set hver morgen, når jeg er på ferie i Grækenland. Jeg kommer gerne lidt vandmelon i også. Det er jo ligesom at spise dessert til morgenmad 🙂

11. Osteboller

Osteboller er virkelig lækre, og er perfekte at bestille som en ud af mange retter, hvis du gerne vil prøve lidt forskelligt.

12. Myhtos

Mythos er en græsk øl, og den fortrukne, når jeg rejser i Grækenland. Den er meget mild, og perfekt at drikke i sommervarmen.

13. Baby rejer

Elsker du rejer, så skal du prøve baby rejer i Grækenland. Så lækkert!

14. Souvlaki

Souvlaki er kylling, svinekød eller lammekød, der er grillet på spyd. Serveres ofte med grillede grøntsager. En lækker grillret, der helt klart kan anbefales.

15. Retsina

Retsina er en græsk hvidvin, der laves med harpiks, og den skal nydes iskold. Passer perfekt til de varme sommeraftener.

Se også: Opskrift på appelsinsalat inspireret af det græske køkken

Ej, det var godt nok svært at lave det her indlæg uden at blive lækkersulten 😊 Hvilke græske retter er dine favoritter?

3 Comments

 1. 29. juni 2018 / 14:58

  Nu står jeg ikke lige sådan og er på vej derhen, men wow for en masse lækker mad! Føler jeg kunne spise en af hver (;

  • Katrine
   2. juli 2018 / 14:51

   Ja, så lækkert 🙂 Kunne spise græsk mad hver dag 🙂

 2. Claus
  14. juni 2023 / 10:51

  Sidder på Lesbos med familien og søger inspiration før vi sætter os til bords et sted. Tak for denne gode lille artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.